Crítica de cine

‘One night in Miami...’: una trobada quimèrica

  • Regina King ha optat en el seu debut cinematogràfic per un format reduït i intimista, un relat d’origen teatral

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘One night in Miami...’

Direcció:   Regina King

Any:  2020

Estrena:  15 de gener del 2021

★★★  

Amb experiència en la realització de sèries de televisió, Regina King ha optat en el seu debut cinematogràfic per un format reduït i intimista, un relat d’origen teatral. El que fa és posar en escena, amb compte i sense sobresalts, un text de Kemp Powers, conegut majorment per ser el primer director afroamericà a fer una pel·lícula Disney: és el codirector de ‘Soul’.

Powers en firma també el guió, amb la qual cosa la seva quota de responsabilitat és alta. El llibret és molt interessant: la trobada fictícia en un hotel de Miami entre quatre icones de la cultura i les reivindicacions negres als anys 60, el boxejador Muhammad Ali, el músic Sam Cooke, el líder polític Malcolm X i el jugador de futbol americà (i actor) Jim Brown. Sobre aquesta idea planeja el record d’una altra bona trobada imaginària entre famosos, la narrada al film ‘Insignificancia’: allà hi havia Albert Einstein, Marilyn Monroe, el senador McCarthy i Joe DiMaggio.

Notícies relacionades

 En el relat s’explica, a través d’aquest diàleg, quimèric i visionari, la dialèctica racial del moment, les postures trobades i algunes formes, llavors no complertes, d’acabar amb la segregació. Vist això a l’era Trump, un film necessari.