Mor Jeremy Bulloch, el caçarecompenses Boba Fett a ‘Star Wars’

L’actor, de 75 anys, tenia Parkinson des de feia diversos anys

Mor Jeremy Bulloch, el caçarecompenses Boba Fett a ‘Star Wars’
2
Es llegeix en minuts

L’actor britànic Jeremy Bulloch, que va interpretar el famós caçarecompenses Boba Fett a les pel·lícules de ‘Star Wars’, ha mort als 75 anys. La mort va tenir lloc aquest dijous a l’Hospital de Tooting, al sud de Londres, «després de complicacions de salut, sobretot després de diversos anys amb la malaltia de Parkinson», ha informat la seva pàgina web.

«Jeremy ha tingut una vida llarga i feliç com a actor i era conegut sobretot pels seus papers a les pel·lícules ‘Summer Holiday’, ‘Star Wars ‘i ‘James Bond’, precisa.

Va néixer a Market Harborough (Leicestershire) i va participar en sèries de televisió en les dècades de 1970 i 1980, com ‘Doctor Who’ i ‘Robin de Sherwood’. A més, va tenir papers secundaris en tres pel·lícules de la saga de James Bond.

Però la fama mundial li va venir arran de donar vida a Boba Fett a les pel·lícules ‘L’Imperi contraataca’ i ‘El retorn del Jedi’.

Adeu dels seus companys

Els actors de ‘Star Wars’ li han rendit homenatge a les xarxes socials. «Jeremy Bulloch va ser la quinta essència del cavaller anglès», ha dit Mark Hamill, que va interpretar Luke Skywalker.

Billy Dee Williams, que va encarnar Lando Calrissian, ha tuitejat: «Avui hem perdut el millor caçarecompenses de la galàxia ... RIP Jeremy Bulloch».

Tot i que Boba Fett era un personatge relativament secundari a les pel·lícules, era molt apreciat pels fans de la saga. Actualment l’encarna l’actor neozelandès Temuera Morrison en la popular sèrie de televisió ‘The Mandalorian’, que es desenvolupa en l’univers de la saga ‘Star Wars’.

El 2018, Bulloch va donar les gràcies als seus fans i va dir que havia decidit deixar d’assistir a les convencions i penjar el casc de Fett».

Notícies relacionades

«El 1979, vaig ser cridat al set d’Empire Strikes Back per interpretar Boba Fett i des d’aquell dia va canviar la meva vida d’una manera meravellosa», va publicar en el seu lloc web.

«Ha sigut un privilegi haver tingut l’oportunitat d’inspirar tantes generacions de fans de ‘Star Wars’. He viatjat durant més de 20 anys amb la meva dona Maureen a països increïbles i he conegut molts fans meravellosos. Moltes gràcies a tots i us trobarem a faltar. Que la força us acompanyi sempre». Bulloch té tres fills i deu nets.

Temes:

Star Wars Cine