Propostes de regal i lectura

12 llibres infantils i juvenils per a aquest Nadal

Obres de Benjamin Lacombe, Gianni Rodari o J.K. Rowling, entre l’amplísima oferta per a nens i joves

12 llibres infantils i juvenils per a aquest Nadal
4
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

BAMBI. Felix Salten i Benjamin Lacombe. Edelvives. 29,90 €. Un nou i imperdible llibre objecte del mestre Lacombe, que rescata i mima al detall, amb il·lustracions i un desplegable capaços de transmetre la por, la tensió i la tristesa en aquesta versió íntegra de la novel·la de Salten, del 1923. Obra que, lluny de la versió de Disney, originalment es va pensar per al lector adult i va ser prohibida pels nazis per recordar la persecució jueva. Un llibre per a joves i no tan joves.

PETITA&GRAN ZAHA HADID / PEQUEÑA&GRANDE... Mª Isabel Sánchez Vegara / Asun Amar. Alba Editorial. 16 €. Volia que semblés que els edificis es movien, que estaven vius. El llegat i la figura de la pionera arquitecta angloiraquiana, guanyadora del prestigiós premi Pritzker, i apassionada feminista, arriba als infants de 5 o 6 anys gràcies a aquest nou àlbum (també en castellà) de la potent col·lecció Petita&Gran, que rescata grans dones –i ara també homes– de la història.

EL LLIBRE DE GIANNI RODARI / EL LIBRO DE GIANNI RODARI. G. Rodari / Marta Altés. Blackie Books. 12,90 €. L’any del centenari del naixement del gran pedagog i geni de la fantasia, aquesta edició de luxe il·lustrada per Marta Altés ofereix una antologia dels seus millors contes i poemes a més de recordar la seva vida i obra. Amb noves traduccions, de Jordi Martí i Yannick Garcia, inclou fotos inèdites i extractes d’entrevistes i assajos. Anaya també ha rellançat diversos títols de Rodari. 

L’ICKABOG / EL ICKABOG. J.K. Rowling. Salamandra. 19 €. La creadora de Harry Potter torna amb un conte infantil, sobre un nen, una nena i el monstre del títol, que durant el confinament va difondre ‘online’ per entregues convidant nois de tot el món a enviar dibuixos sobre el relat. Ara, després de passar un concurs, aquestes il·lustracions completen aquest volum solidari (ha donat els drets per ajudar contra la pandèmia).

MICROBIS MONSTRUOSOS / MICROBIOS MONSTRUOSOS. Geert Bouckaert, Marc Van Ranst i Sebastiaan Van Doninck. Takatuka. 17,50 €. Pertinent i oportú títol que ajudarà els més grans a explicar als infants que a més de virus nocius com la Covid-19 o l’Ebola també hi ha bacteris útils sense els quals no podríem viure. Aquest àlbum també ajudarà a entendre per què cal rentar-se les mans o com la ciència s’enfronta a les malalties que causen.

EL GRAN LLIBRE DELS SUPERTRESORS IMPORTANTS DE DEBÒ / EL GRAN LIBRO... Susanna Isern i Rocío Bonilla. Flamboyant. 17,90 €. En moments difícils com els actuals, aquest àlbum recorda que hi ha coses més valuoses que les materials. En aquesta llista de tresors per reivindicar hi ha la família, els amics i amigues, la naturalesa, els animals o els somnis, però no són els únics. A partir de 8 anys.

LEO VERDURA. INTEGRAL. Rafa Ramos. Norma. 39,95 €. Feliç recuperació d’un clàssic del còmic juvenil dels 80 i 90, el protagonitzat per l’icònic lleó vegetarià i discrepant del desaparegut Rafa Ramos, aparegut al ‘Pequeño País’. 500 pàgines de vinyetes intel·ligents, subversives i divertides, que interpel·len els joves sense infantilismes i per les quals no ha passat el temps. Bona manera de mostrar-les a les noves generacions.        

CUENTO CONTIGO. Santiago Segura i Max. Nuevo Nueve. 16 €. L’actor i director Santiago Segura i Max, un dels referents del còmic del país, s’uneixen per crear aquest relat que convida a oblidar-se dels contes d’animalets o de pirates per descobrir el món que hi ha més enllà de les pantalles dels mòbils i teles.

MÅNGATA. Ricard Ruiz Garzón. Edebé. 10,50 €. Un caminet de plata que forma sobre l’aigua la llum de la lluna. És el significat d’una paraula que només existeix en suec: mangata. Per aquest camí aquàtic ballarà la Jana, que amb 12 anys pateix per la mort de la seva germana gran, per acceptar la pèrdua. Un cant a la diversitat i a la riquesa de les paraules de la mà de l’escriptor i periodista barceloní.

ARISTÒTIL I DANTE DESCOBREIXEN ELS SECRETS DE L’UNIVERS / ARISTÓTELES Y DANTE DESCUBREN... Benjamin Alire Sáenz. L’Altra Tribu / Cross Books. 14,95 €. Premiada amb el Llibreter, aquesta novel·la per a nois de més de 14 anys parla de l’introvertit Ari, que no deixa de pensar en el seu germà, que està a la presó, i del parlador i setciències Dante. Són mexicans, un de pell més blanca i l’altre, morena. No tenen gaire en comú, però entre tots dos neix una amistat que els farà créixer.

Notícies relacionades

PIPPI CALCESLLARGUES / PIPPI CALZASLARGAS . Astrid Lindgren / Ingrid Vang Nyman. Kókinos. 15,90 €. Les divertides aventures de la mítica pèl-roja rebel, descarada i agosarada, creada per l’escriptora sueca fa 75 anys, recuperades ara en tres títols, amb els dibuixos de la danesa Ingrid Vang Nyman (1916-1959). A partir de 8 anys.

ELFS AL CINQUÈ PIS / ELFOS EN EL QUINTO PISO. Francesca Cavallo. B de Blok. 16,95 €. De la coautora de ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’, aquesta proposta nadalenca explica la història de tres infants que es muden amb les seves dues mares tres dies abans de les festes a una nova ciutat, amb un alcalde que es diu Avorriment. Allà, el Pare Noel els demanarà ajuda i coneixeran deu elfs. Des de 7 anys.      

Temes:

Llibres