cine

Ángela Molina, Goya d'Honor 2021

Recollirà el guardó el 6 de març a la gala dels premis cinematogràfics

20201130 528442 molinapremiocorazone 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Junta Directiva de l’Acadèmia de Cine ha atorgat a l’actriu Ángela Molina el Goya d’Honor 2021, que recollirà el 6 de març a la gala dels premis cinematogràfics, gràcies al seu rol «protagonista de nombrosos títols indispensables del cine espanyol i europeu».

Així, l’Acadèmia de Cine ha reconegut «la trajectòria excepcional d’aquesta companya tan estimada per tots per la seva autenticitat, el seu talent indiscutible i la seva especial sensibilitat».

Filla, germana i mare d’artistes, l’actriu, cantant i ballarina ha treballat amb alguns dels cineastes espanyols més destacats de les últimes dècades, com Buñuel, Almodóvar, Borau, Gutiérrez Aragón, Jaime Chávarri, Jaime de Armiñán, Josefina Molina, Bigas Luna, Jaime Camino i Pablo Berger

«Amb aquesta distinció volem reconèixer la trajectòria excepcional d’aquesta companya tan estimada per tots per la seva autenticitat, el seu indiscutible talent i la seva especial sensibilitat», ha assenyalat l’Acadèmia, que ha explicat com l’actriu ha rebut la notícia amb «un somriure resplendent».

«Ara em toca a mi»

«Estic molt, molt feliç. Ha sigut una alegria immensa, m’ha omplert el cor. Fa uns dies vaig estar a l’Acadèmia, i quan vaig veure el bust gegant del mestre Goya el vaig mirar i vaig sentir alguna cosa com molt familiar, i resulta que me’l trobaré a casa meva ben aviat», ha indicat l’artista, qui ha explicat que el cine li ha «donat tot».

«Els premis et venen en moments determinats. Quan vaig estar nominada per primera vegada al Goya per ‘La mitad del cielo’ –també va optar al guardó per ‘Luces y sombras’, ‘Las cosas del querer’, ‘Carne trémula’ i ‘Blancanieves’–, vaig pensar que me’l donarien. Va ser per a Amparo Rivelles, per ‘Hay que deshacer la casa’, i vaig pensar: ‘L’Amparo és més gran, jo tinc temps’», ha recordat Molina.

Notícies relacionades

«I ara em toca a mi, que soc gran. Tot és molt bonic, tot és al seu lloc, ve quan ha de ser, si és que ha de ser», ha afegit Molina, de 65 anys, qui va ser la primera intèrpret espanyola que va aconseguir el David di Donatello.

L’actriu madrilenya ha aconseguit també altres guardons com el Premio Nacional de Cine, la Medalla d’Or de l’Acadèmia, la Concha de Plata, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, el Gran Premi de la Crítica de Nova York, diversos Fotogramas de Plata i l’Espiga de Plata de la Seminci.