ESTRENA

'The flight attendant': Kaley Cuoco es fa una gran sèrie a mida

HBO estrena dijous aquesta barreja d'humor i suspens protagonitzada i produïda per la Penny Hofstadter de 'Big bang'

zentauroepp55983434 icult series201125172604

zentauroepp55983434 icult series201125172604

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Kaley Cuoco podria haver viscut de ‘Big bang’ fins al final dels temps: encara avui continua cobrant pel seu paper de Penny Hofstadter, tot i que la sèrie acabés el maig del 2019, el repartiment principal rep una porció anual dels ingressos per reposicions.

Però en lloc d’estirar-se a comptar dòlars, l’actriu va preferir posar-se a treballar seriosament amb la seva pròpia productora i fer-se una sèrie a mida: ’The flight attendant’, inspirat encreuament de ‘thriller’ amb comèdia negra que HBO Espanya estrena demà dijous, dia 26, amb triple episodi.

Desenvolupada per Steve Yockey (guionista de ‘Sobrenatural’) a partir d’una novel·la de Chris Bohjalian, la sèrie explica com, de la nit al dia, la vida d’una hostessa de vol passa de ser una divertida voràgine d’alcohol i sexe sense compromís a un malson marcat per la culpa. Una mica com la Jane Fonda de ’L’endemà al matí’, de Sidney Lumet, la Cassie desperta al costat del cadàver d’un home. ¿Seria ella qui va tallar el coll al pobre Alex (Michiel Huisman)? «No, no soc aquesta classe de borratxa», es diu a si mateixa. «Soc la classe de borratxa que es despulla en públic i crida al metro».

Sigui com sigui, en part per por de les lleis de Bangkok, la Cassie s’afanya en netejar l’escena del crim i sortir corrent en lloc de trucar a la policia. És la primera en una llarga sèrie de decisions dubtoses que desespera la seva millor amiga advocada, l’Annie (una Zosia Mamet deliciosament sarcàstica), i que posa també en joc la salut mental del seu cercle més pròxim de familiars i col·legues de feina, com la també hostessa Megan (Rosie Perez), arrossegada per culpa de la Cassie al centre d’una conspiració.

Lleugeresa i foscor

La Cassie mira de compartimentar el seu cap i dedicar poc espai (i molt remot) a això de l’assassinat, però no li resultarà fàcil fer vida normal. La culpa li va al darrere. No per casualitat, a la sèrie juga un paper important una còpia de ‘Crim i càstig’, de Dostoyevski.

Notícies relacionades

¿Una comèdia vibrant amb espai per a l’angoixa russa? Així (de formidable) és ‘The flight attendant’: quan tot en ella sembla lleugeresa, treu una càrrega de profunditat, i quan la diversió sembla estar a punt d’esfumar-se per sempre, torna amb tota la força. Hi ha sorpreses tota l'estona, com aquestes fugues mentals de la Cassie a l’habitació d’hotel de Bangkok, on el mateix mort li ofereix psicoteràpia i mira d’ajudar-la a resoldre el crim.

Si la sèrie resulta tan vibrant, és pel dinamisme visual de la direcció de Susanna Fogel (guionista de ‘Súper empollonas’) i la música jazzy de Blake Neely, però potser, sobretot, el secret ragui en Cuoco, qui s’ha donat a si mateixa l’oportunitat de demostrar com de bona i versàtil és com a actriu. El personatge de la Penny va créixer en importància i matisos a mesura que van avançar les temporades de ‘Big bang’. A ‘The flight attendant’, no obstant, tots aquests matisos apareixen des del començament. Ha (re)nascut una estrella.

En quines altres sèries sortien...

Kaley Cuoco (Cassie)

Actriu des de la infància, Cuoco va ser una versió (encara més) jove de Claire Danes a ‘Es mi vida’, però va despuntar realment com a filla adolescent de John Ritter a ‘No con mis hijas’. Després van arribar ‘Embrujadas’ i el boom de ‘Big bang’.

Michiel Huisman (Alex)

La Cassie no s’hauria acostat a l’Alex d’haver vist la pel·lícula ‘La invitació’, en la qual Huisman tenia un rol inquietant. L’actor i músic neerlandès també ha sigut vist a ‘Treme’, ‘Joc de trons’ i ‘La maldición de Hill House’.

Zosia Mamet (Annie)

Mamet (filla de David Mamet) ha brillat en sèries com ‘United States of Tara’, ‘Parenthood’, ‘Mad men’ i, sobretot, ‘Girls’, en la qual va representar primer la pura innocència i després el més divertit sarcasme. 

Rosie Perez (Megan)

Revelada a finals dels vuitanta amb ‘Haz lo que debas’, l’actriu de sang porto-riquenya ha alternat sense parar cine i tele. En aquest últim mitjà, destaca el seu pas per ‘Frasier’, ‘Mujeres de Manhattan’ i ‘High maintenance’.