REACCIONS

Desconsol global per la mort de Sean Connery

El polític escocès Alex Salmond destaca tant la seva qualitat interpretativa com els seus valors com a persona

zentauroepp44573283 teletodo pelicula el nombre de la rosa201031141050

zentauroepp44573283 teletodo pelicula el nombre de la rosa201031141050

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les reaccions de dol en tot el món s’han anat multiplicant des que es va comunicar la notícia de la mort de Sean Connery. Alex Salmond, exprimer ministre d’Escòcia, l’acomiadava així a Twitter: «L’escocès més gran, l’última de les autèntiques estrelles de Hollywood, el Bond definitiu». I publicava una imatge on sortien tots dos acompanyada d’un generós text en el qual destacava tant el seu compromís amb Escòcia com el seu sentit de l’humor i la contribució filantròpica a una fundació destinada a ajudar a garantir els estudis de joves sense recursos.  

 

La ministra principal d’Escòcia, la nacionalista Nicola Sturgeon, es va mostrar a Twitter «desconsolada» per la mort d’«un dels fills més estimats de la nostra nació». «Va ser una llegenda global, però, per sobre de tot, un escocès patriota i orgullós. La seva imponent presència en l’obertura del Parlament escocès el 1999 va mostrar l’estima pel seu país d’origen. Sean sempre va ser defensor d’una Escòcia independent i els qui compartim aquesta creença tenim un deute de gratitud amb ell», va dir en una sèrie de tuits.

Notícies relacionades

Connery va connectar amb diverses generacions d’espectadors al llarg de la seva dilatada carrera. El cuiner Chicote, també fan de l’actor escocès, el va recordar com ho farà el públic més jove, pel seu paper com a pare d’Indiana Jones.

 

Temes:

Sean Connery