ALTERNATIVES AL BAR

Deu propostes culturals per aquest cap de setmana sense canyes a Barcelona

Recomanacions d'espectacles i exposicions per disfrutar de la variada oferta a la capital catalana

zentauroepp15644061 patio de butacas del gran teatro del liceu  foto ferran send201015183422

zentauroepp15644061 patio de butacas del gran teatro del liceu foto ferran send201015183422

3
Es llegeix en minuts
M. Cervera / I. Fortuny / M. Bernal

Tot i que molts enyoraran sortir a fer el cafè o el vermut fora de casa són moltes i diverses les opcions que ofereix Barcelona –i la seva àrea metropolitana– en el primer cap de setmana sense poder seure tranquil·lament en un bar o un restaurant. Aquí presentem una selecció d’espectacles i exposicions que val la pena descobrir. 

TEATRE

TEATRE‘Els gossos’ 

La tragicomèdia de Nelson Valente ‘Els gossos’ retrata les contradiccions de l’ésser humà la influència de qui ens cria i educa. ¿Som el que volem o el que ens han imposat? Aquestes i altres reflexions faran esclatar la convivència aparentment normal d’una petita família interpretada per un destacat repartiment format per Mercè Arànega, Sandra Monclús, Joan Negrié i Albert Pérez. La Villarroel. Divendres, 21.00 hores. Dissabte: 18.00 i 20.30 hores. Diumenge, 18.30 hores. 20 euros.

Nuno Coelho dirigeix l’OBC

Elegit com a millor director en el Concurs Internacional de Cadaqués, la jove batuta portuguesa debuta amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Qui al seu dia va ser l’assistent de Dudamel a la Filharmònica de Los Angeles és una de les promeses més sòlides de la seva generació. A Barcelona el programa consta de la popular ‘Simfonia número 6 en fa’ o ‘Pastoral’ de Beethoven i de ‘La nit transfigurada’ d’Arnold Schoenberg. Auditori. Dissabte, 19.00 hores. Diumenge, 11.00 hores. de 25 a 55 euros.

‘Winnipeg’

Últims dies per disfrutar de ‘Winnipeg’, una obra delicada escrita per Laura Martel i dirigida per Norbert Martínez que explica les inquietuds dels que viatjaven a bord del ‘Winnipeg’ i el que va significar aquest barco enviat per Xile per oferir una nova vida als refugiats republicans de la guerra civil espanyola. Emociona tant pel contingut com per la forma, amb imatges de gran volada poètica. Hi ha opció de veure-la aquest divendres en digital. Teatre Akadèmia. Dissabte, 18.00 i 20.30 hores. Diumenge, 18.00 hores. 22 euros.


MÚSICA

MÚSICAFestival Esperanzah

Aquest festival multidisciplinari té algunes de les propostes musicals més atractives per aquest cap de setmana, ¡encara amb entrades disponibles! Oportunitat per disfrutar dels concerts de la cantautora Raquel Lúa i The Flaming Shakers (banda tribut als Beatles) i el grup de música afrobrasilera Ganzá i la guineana Nakany Kanté. Teatre Modern (el Prat de Llobregat). Divendres i dissabte, 21 hores. 10 euros.

Dani Nel·lo a la Monumental

En un escenari singular, protagonista d’un cicle de concerts, el músic català mostrarà el seu espectacle ‘Los saxofonistas salvajes’, que ret homenatge als grans bufadors de l’era daurada del rhythm and blues. Nel·lo presenta a la Monumental el segon àlbum d’aquest projecte. Plaça de toros de la Monumental (Barcelona). Dissabte, 17 hores. 12 euros.

Joan Isaac al Barnasants

El cantautor presenta per fi al festival Barnasants el disc ‘L’estació dels somnis’, en què canta a l’amistat i la passió. Una actuació diferent que l’autor de ‘Margalida’ va fer amb Sílvia Comes fa un parell de setmanes també a Barcelona dins les festes de la Mercè. Un concert per al qual encara hi ha entrades disponibles. Casinet d’Hostafrancs (Barcelona).  Diumenge, 19 hores. 15 euros.

Rombo Band + Polseguera

L’absorbent delicadesa i senzillesa de la banda de Sant Feliu de Llobregat estarà en l’associació cultural El Pumarejo presentant el seu segon disc, ‘Clara, Montse, Núria’. Estaran ben acompanyades pel duet Polseguera, que presentarà el seu primer LP, ‘Vida grisa’. El Pumarejo (l’Hospitalet). Divendres, 20 hores. 8 euros.


EXPOSICIONS

EXPOSICIONSNo em sents

La Fundació Miró va reobrir després del confinament amb una estimulant mostra dedicada a l’artista índia Nalini Malani, guanyadora del Premi Joan Miró 2019. Artista al servei de la reflexió humana i política, Malani dona veu als desposseïts i incideix en la fragilitat humana. Fundació Joan Miró, 13 euros.

El que no està dibuixat

Notícies relacionades

L’artista sud-africà William Kentridge presenta al CCCB dues peces notables: la sèrie d’11 pel·lícules animades ‘Drawings for Projection’ i la majestuosa videoinstal·lació ‘More Sweetly Play the Dance’. També presentarà alguns dels seus tapissos i dibuixos. Molt recomanable. CCCB, 6 euros.

Bill Brandt

El nou centre KBr de la Fundació Mapfre ha iniciat la seva etapa amb una magnífica retrospectiva sobre el fotògraf britànic nascut a Alemanya Bill Brandt. Reportatge social, paisatges, retrats i nus, entre d’altres, d’un dels mestres del segle XX. Centre KBr, 5 euros.