El festival comptarà amb totes les mesures per a la pandèmia

'Una Tona de Màgia' arriba a la 5a edició

video-promocional-utm-2020 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Josep Garcia

Després de mesos d’incertesa i de nervis, però amb la il·lusió, la valentia i el vigor del director artístic, Jordi Pota, i del seu equip, el festival internacional torna al municipi de Tona (Osona) de l’1 al 4 d’octubre.

En edicions anteriors se celebrava a principis de maig, però per motius més que evidents s’ha ajornat fins aquesta nova data. És d’agrair tant a l’organització, als il·lusionistes, a l’ajuntament i al patrocinador no llançar la tovallola i presentar espectacles de qualitat amb totes les mesures de seguretat, salut i higiene. S’han potenciat les actuacions en espais oberts i s’ha limitat l’aforament de les actuacions en espais tancats.

La Sala La Canal, acollirà la Gala Infantil, les dues gales internacionals, l’espectacle unipersonal i l’espectacle de divendres a la nit, amb un aforament de 200 localitats per poder assegurar el metre i mig de distància entre els assistents. Així mateix, també es garantiran totes les mesures d’higiene als espais oberts, com la plaça Major, amb l’obligació de portar la mascareta en tot moment i fer ús del gel hidroalcohòlic. El curs de màgia infantil se celebrarà al vestíbul d’aquesta sala, amb un aforament limitat a 10 nens d’entre 8 i 16 anys.

Jordi Pota, il·lusionista i director artístic del festival. / JOSEP GARCIA

Sota el lema ‘La història deixa empremta’, amb una cançó composta per a l’ocasió pel duo comarcal Pelat i Pelut i apadrinada per l’actriu i pallassa Pepa Plana, aquesta edició s’inaugurarà dijous a les 20.30 h amb Jordi Pota exercint de mag sobre l’escenari de la plaça Major, mostrant un espectacle dissenyat per a l’ocasió, amb números per rendir homenatge a aquests cinc anys. Es pot destacar i agrair-li la tasca que com a personal sanitari va estar realitzant al pavelló de Salut de Vic, atenent pacients greus de la Covid-19.

Els protagonistes de divendres seran el mentalista Shado, habitual del festival, i Sanyes, amb el seu espectacle ‘Black bloc’, on aposta per conscienciar els assistents d’algunes de les carències d’aquesta societat.

Huang Zeng actuarà amb altres artistes multipremiats a les gales internacionals. / josep garcia

Les gales internacionals, que tindran lloc dissabte dia 3 a les 18 h i les 21.30 h, comptaran amb la presència de la maga xinesa Huang Zeng, el belga Sebastien Dethise, l’argentí Maximiliano Stia i els catalans Raul BlackCharlie Mag i Pep Bou, el rei de les bombolles de sabó. Tots, multipremiats pels seus espectacles individuals.

Durant dissabte i diumenge, si el temps ho permet, hi haurà nombroses actuacions de carrer, així com una fira màgica on adquirir tota mena d’objectes per a aficionats a l’art de l’impossible.

Diumenge al migdia el municipi rebrà un carter molt particular que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la reina d’Anglaterra, el Papa i un president de la Casa Blanca. ‘Txema, the postman’ és la fantàstica història d’un carter i d’un sobre que amaga màgia.

Josep Maria Lari, en un posat seriós, quan ell no ho és. / josep garcia

El ‘showman’ per excel·lència i artífex de les grans il·lusions, el Mag Lari, serà l’encarregat de clausurar el festival, diumenge a les 18.30 hores. Els seus més de 25 anys sobre els escenaris, amb espectacles sublims com ‘Secrets’, ‘Splenda’, ‘Ozom’ o ‘25 Il·lusions’ i les seves aparicions televisives han fet d’ell un referent nacional, com ho és Juan Tamariz (present en la passada edició) en cartomàgia.

Notícies relacionades

Lari, amb el seu humor irreverent com a senya d’identitat i la perfecció en els seus números, aconsegueix transmetre, com ningú, emoció en el públic.

Serà, sens dubte, el millor colofó per a un festival que ha sabut reinventar-se davant la pandèmia i proporcionar il·lusió per encarar el que pugui passar fins a la sisena edició.

Temes:

Màgia