QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

La ruta de Barcelona: un passaport per convertir-nos en turistes de la ciutat

La iniciativa ofereix visites a la Pedrera, el Camp Nou, l'Aquàrium i el Recinte Modernista de Sant Pau

Cada equipament fa un regal i, si completem el 'tour', una experiència exclusiva per escollir

passaport terrat

passaport terrat

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Barcelona és una ciutat tan cosmopolita i farcida d’atractius que no és estrany que cada any milers de persones arribin de tots els països del món per passejar-se pels nostres carrers i descobrir els nostres edificis més cèlebres. Aquesta situació provoca que moltes vegades no puguem accedir-hi fàcilment davant l’allau de gent que els visita. Però aquest any és diferent i la nostra proposta d’avui consisteix que aprofitem l’oportunitat i fem de turistes a la nostra pròpia ciutat. I és que quatre grans equipaments (la Pedrera, Camp Nou, l’Aquàrium i el Recinte Modernista de Sant Pau) s’han posat d’acord per proposar-nos una oferta familiar irrefusable: el passaport La ruta de Barcelona.

Imatge promocional del passaport sobre el recinte de Sant Pau.

Està pensat perquè tota la família comparteixi aquest tour, així que n’entreguen un per cada grup, bé sigui una parella o uns pares amb els seus fills. Per començar, els preus per accedir a cada un d’aquests recintes són més econòmics de l’habitual però és que, a més, cadascun ens farà un regal especial i, si passem pels quatre i omplim el passaport amb els quatre segells corresponents, podrem escollir una inoblidable experiència exclusiva d’un d’aquests. El passaport es pot recollir en el primer que anem i tenim marge fins al 15 de desembre. Una vegada completat, ens posarem en contacte amb l’escollit per posar data a la nostra visita especial. ¿Fàcil, no? Doncs disfressem-nos de guiris i comencem el nostre recorregut.

La Casa Milà pot ser l’inici de la nostra ruta per Barcelona. / LA PEDRERA

De Gaudí a Messi

La nostra primera parada pot ser a la Pedrera, nom amb què es coneix la Casa Milà. Va ser la culminació de l’obra d’Antoni Gaudí, en què va concentrar tots els seus coneixements de la forma més pura i coherent. Allà podrem disfrutar de l’originalitat d’un artista genial visitant els seus patis, el pis dels veïns, l’àtic de la balena amb l’exposició permanent sobre la vida i obres de Gaudí i el sorprenent terrat dels guerrers. Si portem el passaport ens regalaran una guia fotogràfica de l’edifici i l’experiència suplementària que ofereixen per als qui aportin els quatre segells serà una espectacular visita guiada nocturna (La Pedrera Night Experience), amb videomapping al terrat dels guerrers i una copa de cava. L’entrada general ara, per a residents a Catalunya, costa 12 euros, però els nens entre 7 i 12 anys només en paguen 6 i per als més petits és gratis.

 

 

Els amants del futbol, en general, i els culers, en particular, disfrutaran realitzant el Tour Barça Stadium, que inclou el recorregut pel museu. Podrem tafanejar al vestidor de l’equip visitant, passar pel túnel que travessen els jugadors abans de sortir al camp, asseure’ns a la banqueta a peu de gespa, veure la sala de premsa o descobrir les cabines dels comentaristes. Al museu hi ha una infinitat de trofeus, samarretes de diferents èpoques, objectes insòlits i vídeos que ens recorden els moments més inoblidables de diferents competicions i esportistes. Els visitants podran escollir entre rebre el llibre-guia del museu del Barça o un conte infantil. L’experiència consisteix en una visita guiada extra i dues entrades per a la pista de gel per persona. El FC Barcelona ofereix ara un descompte de més del 60 per cent sobre la tarifa habitual i costa 10 euros per als residents a Catalunya i l’entrada és gratuïta fins als 4 anys.

 

 

Els animals marins i un edifici modernista

Ara ens n’anem al Maremàgnum per viure una tarda refrescant a l’Aquàriumel centre marí més gran del món en temàtica mediterrània. Compta amb més d’11.000 espècies i el seu principal propòsit consisteix en la seva protecció, així com a divulgar el seu coneixement i educar la població perquè les respectin. Aquests dies celebren el 25è aniversari i ens obsequiaran amb un record commemoratiu. El regal final que podem obtenir després d’omplir el passaport és un Premium Pass, que permet l’accés a la zona tècnica de l’aquari i una visita guiada de la mà d’un guia expert. Ofereixen un descompte de 5 euros per a les entrades online, per tant els adults pagaran 16 euros, els nens de 5 a 10 anys, 11, i els de 3 i 4 anys, tan sols 3.

 

 

Finalment, podem descobrir el Recinte Modernista de Sant Pau, l’obra més destacada de Lluís Domènech i Montaner. Després de funcionar durant gairebé un segle com a hospital es va emprendre un ambiciós procés de rehabilitació que permet recuperar el valor artístic del conjunt patrimonial. Visitant-lo ens endinsarem en la història d’una de les institucions sanitàries més antigues d’Europa i coneixerem la trajectòria d’aquest destacat representant del modernisme català. El seu detall per als participants consisteix en un kit d’activitats per a nens mentre que el seu gran premi és disfrutar d’una visita inèdita nocturna i del nou espectacle nadalenc. Apliquen un 30 per cent a la tarifa i l’entrada costa 10,50 euros i és gratuïta per a menors de 12 anys. Igualment, hi tenen entrada lliure el personal sanitari, els aturats i les persones en erto, els titulars de la Targeta Rosa o del carnet d’Amic del Recinte Modernista, entre altres col·lectius. Per fi podem dir que Barcelona torna a ser nostra.

Notícies relacionades

 

 

La ruta de Barcelona

Llocs:  la Pedrera, Camp Nou, Aquàrium i Recinte Modernista de Sant Pau.

Horaris:  consulteu-los a cada equipament.

Oferta:   aquests dies hi ha preus més econòmics.

Més informació:  www.lapedrera.com