PREN-T'HO EN SÈRIE

'Raised by wolves', els nous androides de Ridley Scott

TNT estrena demà, dijous, un drama de ciència-ficció produït i dirigit inicialment per l'autor de 'Blade runner'

Parlem amb Luke Scott, fill de l'il·lustre director i signant de diversos episodis de la sèrie, entre ells el capítol final

zentauroepp54831647 icult200909152139

zentauroepp54831647 icult200909152139

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si una pel·lícula compta amb un androide com a personatge capital, és probable que el seu director sigui Ridley Scott. El mític Ash d’’Alien, el vuitè passatger’, els replicants de ‘Blade runner’, els estoics David i Walter de, respectivament, ‘Prometheus’ i ‘Alien: Covenant’ ... Fa dècades que Scott fa films sobre la possible humanitat de la intel·ligència artificial. I ara, trasllada la seva reflexió a la tele: dijous, dia 10, s’estrena a TNT, amb doble episodi, ‘Raised by wolves’, primera sèrie nord-americana en què participa com a director. 

En aquesta creació d’Aaron Guzikowski  (’Prisioneros’), els androides Madre (Amanda Collin) i Padre (Abubakar Salim) arriben a Kepler-Kepler-22b amb la missió de reconstruir la raça humana, de la qual amb prou feines ha quedat rastre a la Terra després d’una gran guerra entre ateisme i mitraisme (nom d’una religió mistèrica de l’era de l’imperi romà que aquí sembla, en realitat, cristianisme amb un altre nom). Els ateus confien en Madre i Padre per convertir sis embrions congelats en un nou ressorgiment de la humanitat. Per desgràcia, només una d’aquestes criatures, Campion (Winta McGrath), sobreviu a inclemències i accidents.

La seva missió perilla encara més amb l’arribada al planeta d’una arca amb un miler de mitraistes. Madre mira, en va, de comprendre aquests colons, amb el soldat Marcus (Travis Fimmel) com un dels seus aparents líders. No entén la seva volatilitat ni el seu afany a abraçar religió o espiritualitat. Però ella mateixa comença a tenir pulsions viscerals. I Campion, a resar en secret.

Paternitat últim model

Abans que una sèrie sobre religió, o sobre la nostra necessitat gairebé biològica de creure en alguna cosa, ‘Raised by wolves’ sembla centrada en els desafiaments de la paternitat. «És el principal tema», confirma Luke Scott, fill i col·laborador de Ridley que ha dirigit tres episodis de la temporada, incloent el final. «Les dinàmiques de la família artificial comencen a semblar aviat de família tradicional. I els pares androides fan un camí que a molts resultarà familiar».

Si ‘Blade runner’ preguntava per què una ànima humana és més vàlida que una d’artificial, ‘Raised by wolves’ suggereix que uns pares artificials podrien ser millors que els reals. «Segons la meva opinió, és més fàcil que els humans facin una feina pitjor», assegura Scott. «Uns pares haurien de portar a col·lació la teva individualitat en lloc de voler fer-te formar part d’un grup. És la pregunta que, espero, els pares que vegin la sèrie es facin: ¿vull criar algú com jo o una persona realment única?».

’¿Què faria Ridley?’

Notícies relacionades

Per a Scott era una gran responsabilitat continuar donant forma, amb el tercer capítol, als plantejaments visuals i temàtics que va proposar el seu pare: «La visió inicial es va obrint progressivament per donar cabuda a nous conceptes de tot tipus. Però, tot i així, era inevitable parar-se a pensar i preguntar-se: ¿què faria exactament Ridley en aquest moment?».

Tot i que té ganes de rodar la seva segona pel·lícula (la primera va ser ‘Morgan’, del 2016), ell firmaria rabentment per una segona temporada de la sèrie. «Per descomptat, vull continuar fent cine, però he de dir que fer televisió s’ha posat realment interessant. Hi ha molt per descobrir a totes les plataformes i s’estan fent coses increïbles. També vull ser una part d’això».