ESTRENA A NETFLIX

'Orígenes secretos': superherois d'aquí

David Galán Galindo ofereix a 'Orígenes secretos' un curiós i refrescant còctel entre còmic, 'thriller', comèdia i costumisme castís

captura-de-pantalla-2020-05-26-a-las-16-55-32-1590504964

captura-de-pantalla-2020-05-26-a-las-16-55-32-1590504964

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Orígenes secretos’ tenia previst formar part de la secció oficial de la 23a edició del Festival de Màlaga abans que s’anul·lés a principis de març i s’havia d’estrenar a les sales uns mesos després, al juny. No obstant, l’aturada provocada per la pandèmia va obligar a modificar els plans i finalment la pel·lícula es podrà veure directament a Netflix a partir del 28 d’agost.

El seu director, David Galán Galindo, coneix bé les dificultats dins la indústria i les ha patit en primera persona. Per aconseguir que creguessin en el seu projecte, primer el va transformar en llibre per donar-li una contundència més gran i més tard, gràcies al seu afany i a la inesperada originalitat del seu guió, va aconseguir portar a terme el seu somni de joventut, fer una pel·lícula de superherois a Espanya.

«Soc lector de còmics des dels set anys i sempre he tingut un petit trauma, que a Espanya no creguéssim en els superherois», explica el director a EL PERIÓDICO. «Si a un noi el pica una aranya radioactiva a Nova York, ho veiem d’allò més normal, però si passés aquí ens faria riure. Per això afrontem els nostres superherois patris des d’un punt de vista paròdic, com el Superlópez».

‘Orígenes secretos’ explica la història d’un jove inspector, David (Javier Rey) reclutat per substituir un veterà a punt de jubilar-se, Cosme (Antonio Resines). No obstant, es començaran a succeir una sèrie de morbosos assassinats a Madrid. Els encarregats de la investigació s’adonaran que aquests crims estan relacionats amb els orígens dels superherois, però no els que tots coneixem, sinó els que es troben en els números perduts de primeres edicions. Per desentranyar aquest misteri reclutaran el fill de Cosme, Jorge Elías (Brays Efe) que regenta una botiga de còmics, i al capdavant de l’operació trobarem la cap d’homicidis, Norma (Verónica Echegui), addicta al cosplay.

Referències a la cultura popular

El director orquestra un curiós i refrescant còctel entre ‘thriller’, comèdia i costumisme castís per explicar la història del naixement d’un superheroi en la nostra realitat quotidiana a través d’una trama plena de referències a la cultura popular que ens porta per camins inesperats.

Notícies relacionades

Una de les sorpreses de la pel·lícula és, sens dubte, Brays Efe, que demostra la seva versatilitat després de ‘Paquita Salas’. El director sembla parlar per la boca d’aquest personatge i reconeix que és amb qui més s’identifica. «Jo volia que el Jorge fos algú de la meva mida, XXL, perquè no em sento representat en les ficcions. A més, el Brays li aporta humanitat i desimboltura al personatge», continua Galán Galindo.

A tots els actors els va sorprendre la singularitat del guió, com de ben acoblades que estaven totes les peces. Però va ser a Javier Rey a qui més il·lusió li va fer acceptar aquest repte, perquè des de l’inici de la seva carrera havia volgut interpretar un superheroi. «Ha sigut la il·lusió de la meva vida, soc lector de còmics i mai m’hauria imaginat que en podria interpretar un a Espanya».

Temes:

Netflix Cine