QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

El Poble Espanyol organitza la festa de l'aigua i diverses activitats infantils

Splash! tindrà lloc cada dissabte i diumenge d'agost i inclou jocs aquàtics i d'habilitat

També ofereix espectacles familiars de circ, contes i cançons, així com tallers artesanals

069 splash ariadna-creus

069 splash ariadna-creus

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Hi ha dues constants que es repeteixen cada estiu i aquest any, malgrat l’estranya situació que vivim, no és una excepció. La primera és que els nens no tenen col·le (una cosa que ha sigut massa habitual des de fa mesos), estan avorrits i que es quedin a casa penjats de les pantalles no és una bona solució. D’altra banda, el que ve més de gust és un bon capbussó ateses les altes temperatures que s’han de suportar. I si, a sobre, no ens queda més remei que quedar-nos a la ciutat, és la tempesta perfecta. Per això, al Poble Espanyol sempre intenten oferir-nos alternatives, cosa que, en les circumstàncies presents, s’agraeix molt. I és que cada cap de setmana celebren Splash!, una festa de l’aigua plena d’activitats, però, també, jocs, espectacles i tallers. Tot això sempre amb aforament limitat i amb un monitor al capdavant de cada un per controlar que es respecten les normes de seguretat.

Totes les activitats comptaran amb la presència d’un monitor. / ARIADNA CREUS

Jocs aquàtics i d’habilitat

Començarem per refrescar-nos una mica. Posem-nos el banyador i juguem amb l’aigua. A la plaça Major hi trobarem tres inflables aquàtics, dos inclouen el seu respectiu tobogan (un per a nens de fins a 5 anys i un altre per als més grans) i un és un lliscador de 10 metres de llarg, però també hi haurà pistoles d’aigua i les inevitables guerres de globus. Després d’haver-nos mullat una mica, podem acudir al Baluard, on s’han situat els jocs d’habilitat, una mica més tranquils. Allà hi trobarem un taller de bombolles gegants i una diana inflable per als més futbolers, que intentaran enviar la pilota al centre amb un xut; també hi haurà jocs de fusta tradicionals, com el tres en ratlla, cistelles de bàsquet i un minigolf.

 

 

Circ, contes i cançons

Aquests caps de setmana d’agost ofereixen igualment espectacles infantils, tots molt atractius, que s’inicien els dissabtes a les sis de la tarda i els diumenges a les dotze del migdia. Avui toca circ amb Karoli, l’home roda. És un professor que es desplaça en una roda amb motor. El Karoli és un apassionat de les rodes i té monocicles alts i bicicletes nanes de fins a 10 centímetres, que són megapetites. Aquest artista ens demostrarà la seva habilitat per mantenir-se sobre tota mena d’enginys mentre ens els presenta amb molt humor. La setmana vinent (15 i 16), la companyia De Parranda ens portarà els seus Contes encaixonats. Els seus contes teatralitzats que sorgeixen d’un escriptori ple de calaixos. Contes musicals, apallassats, amb missatge o màgics, explicats de maneres diferents, perquè descobrim que hi ha una gran diversitat de mètodes per explicar una història.

 

 

Les cançons seran les protagonistes el 22 i 23 amb Pep Puigdemont i Contem cançons. És una recopilació de cançons que il·lustren contes. Un és La granja d’en Pepet i coneixerem els seus simpàtics habitants mentre demostrem els nostres dots cantaires. I, per acabar, tornada a la disciplina circense amb Naguis & Bobas, del Circ Los, dos personatges inspirats en els tradicionals pallassos clàssics Blanco i Augusto. Un és més seriós, el que posa ordre, i l’altre, el més gamberro. El seu objectiu consisteix a fer un concert, però també executen equilibris insòlits, funambulisme, acrobàcies i màgia, i sempre aconsegueixen treure’ns un somriure.

Naguis i Bobas, dos pallassos clàssics acròbates i equilibristes. / CIRC LOS

Tallers artesanals i els actes habituals

Una altra activitat entretinguda i, a més, útil són els tallers artesanals que tenen lloc els dissabtes i diumenges a diferents hores del matí i de la tarda a les diferents botigues del recinte. Tots tenen preus populars i aforament limitat. A Babalà ens ensenyaran a fer un imant o un penjoll de paper maixé; a Cal Terrisaire tornejarem una peça de fang i podrem pintar-la i endur-nos-la a casa; a Espai Blokum escollirem entre crear un pot de llàpissos amb cartró, una màscara tribal o un àlbum de fotos personalitzat; Lourdes Perelló ens dona a elegir entre decorar un punt de llibre, un braçalet o un collar de seda; a Manera Negra aprendrem a crear dissenys amb tintes i a estampar sobre paper; a Món de Mones farem una xapa a partir del nostre propi dibuix; a Vitraloi descobrirem els mosaics de vidre i ceràmica, i a La Pescallunes (només diumenges) elaborarem un cistell.

 

Notícies relacionades

 

A més de tots aquests al·licients, es troben els actes habituals del Poble, com ara les actuacions musicals que se succeeixen durant la jornada en diversos espais, el museu d’art contemporani Fran Daurel, els tobogans gegants i, molt especialment, l’espectacular instal·lació audiovisual Festaque repassa les celebracions en diferents punts del país, però és que, a més, l’aire condicionat sol estar al màxim i és el racó més fresquet del recinte (més d’un repeteix projecció per treure’s la xafogor de sobre). Splash! és una opció genial perquè tota la família passi unes hores entretingudes. Només falta que aparegui la sireneta Daryl Hannah per donar-nos la benvinguda...

Splash!

Lloc:  Poble Espanyol (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).

Horaris:  els dissabtes i diumenges, d’11.30 a 18.00 hores. 

Preu  6 euros.

Més informació:  www.poble-espanyol.com