ICONA DEL GRAFISME

Mor Milton Glaser, el dissenyador del logo de Nova York

L'artista va idear el logotip per a una campanya publicitària de la ciutat

zentauroepp53905420 graphic designer milton glaser in his studio in new york cit200627162008

zentauroepp53905420 graphic designer milton glaser in his studio in new york cit200627162008 / Neville Elder

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

El dissenyador Milton Glaser, responsable del logotip I Love NY, un dels emblemes de la metròpolis nord-americana, ha mort aquest divendres als 91 anys d’edat.

Glaser va morir el mateix dia del seu aniversari a Manhattan, a conseqüència d’un ictus que es va sumar al greu estat dels seus ronyons.

El dissenyador, nascut al Bronx el 1929 i cofundador del ‘New York Magazine’, passa a la història pel seu audaç logotip, concebut com a part d’una campanya publicitària que va començar el 1977 per impulsar la imatge de l’estat quan la delinqüència i els problemes pressupostaris dominaven els titulars.

Glaser va fer el disseny de forma gratuïta. El 2009 va rebre la Medalla Nacional de les Arts, el premi artístic més important que concedeix el Govern dels EUA.

Notícies relacionades

A més, Glaser va ser molt prolífic, sobretot amb pòsters i disseny editorial. Seu és el pòster amb el perfil de Bob Dylan i els cabells convertits en un arc psicodèlic, de 1966. Glaser s’ha dedicat al disseny editorial i a la identitat corporativa. En el primer camp va treballar per a publicacions com ‘Paris Macht’, ‘L’Express’, ‘Esquire’ o ‘Village Voice’ i ‘La Vanguardia’ (1987-1989) per fer un canvi en aquesta publicació coincidint amb el seu pas al color.

Glaser va estudiar a la Cooper Union entre 1948 i 1951 i a través d’una beca Fulbright, també a l’Acadèmia de Belles Arts de Bolonya, a Itàlia, on va coincidir amb el pintor Giorgio Morandi. Va fundar amb Seymour Chwast el Push Pin Studio per a, el 1974, crear la seva pròpia companyia.