mort als 55 anys

Els lectors d'EL PERIÓDICO s'acomiaden de Carlos Ruiz Zafón

Seguidors de l'escriptor barceloní expliquen la transcendència de les seves obres en les seves vides en els comentaris al post d'Instagram d'aquest diari

zentauroepp25117445 barcelona  barcelones  18 02 2014  icult       carlos ruiz z200619110520

zentauroepp25117445 barcelona barcelones 18 02 2014 icult carlos ruiz z200619110520

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mort aquest divendres de l’escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón ha tenyit de negre el 19 de juny, dia en què el món de la cultura plora la seva pèrdua. Un càncer s’ha emportat l’autor, resident a Los Angeles, als 55 anys després de lluitar els últims dos anys i mig amb la malaltia. Les obres de Ruiz Zafón es van convertir en supervendes. Novel·les com ‘L’ombra del vent’ li van permetre tenir un públic nombrosíssim.

Una parte d’aquest, avui trist, s’ha acomiadat de l’autor a la seva manera. Una de les més comunes avui dia: missatges a les xarxes socials. Així ho han fet molts lectors d’EL PERIÓDICO, que han escrit les seves sensacions o recordat les obres de l’autor barceloní en els comentaris del post d’Instagram d’aquest diari que anunciava la seva mort.

Molts li agraeixen les bones estones llegint els seus llibres i una part molt significativa expliquen que gràcies a ell es van aficionar a la lectura. «Per la seva obra, ‘L’ombra del vent’, soc una lectora empedreïda. Gràcies pels teus llibres, Dep», diu una usuària a la xarxa social. Com l’Eva, que comenta: «Se n’ha anat un gran escriptor de tots els temps. Em costava acabar els llibres i amb ell em va ser senzill. Gràcies, mestre». I el Javi s’hi afegeix: «¡Quin pal de notícia! Se’n va un dels grans de la nostra literatura actual. A mi em va regalar tornar-me a enganxar a la lectura després de molt temps». I l’Anahís: «‘L’ombra del vent’ va ser el primer imant literari que em va atreure pocs dies després d’arribar a Barcelona, les seves lletres em van acompanyar i em van fer connectar amb la màgia de la ciutat. Gràcies. Un geni total. DEP».

Notícies relacionades

Molts altres també comenten el vincle de la seva obra amb Barcelona. «Barcelona en els seus llibres és meravellosa», diu una usuària. O l’Albert, que escriu: «¡Quina mala notícia! Com a consol, els seus llibres són part d’ell, de Barcelona i de tots nosaltres, així que una part seva viurà per sempre». «El meu agraïment més sincer a aquest gran escriptor que va fer que milions de persones descobrissin la meva meravellosa Barcelona...», sentencia la Montse. I la Margarita plora així la seva pèrdua: «¡Quina tristor! Sempre agraïda amb Carlos Ruiz Zafón, QEPD. Vaig disfrutar molt amb la companyia de Daniel Sempere, Julián Carax, Gustavo Barceló i l’entranyable Fermín Romero de Torres, recórrer Barcelona i París amb ells és una aventura inoblidable». 

Aquests i molts altres comiats dels lectors d’aquest diari, en el següent post d’Instagram.