macromuntatges «complementaris»

La Fura dels Baus, per partida doble al Cruïlla XXS

La companyia catalana oferirà dos espectacles al festival barceloní i realitzarà una gira per hospitals de tot el país

fura / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

El festival Cruïlla XXS durant el mes de juliol. Tots dos, dirigits per Pera Tantiñá i Carlus Padrissa, es van presentar en roda de premsa al Recinte Modernista de Sant Pau, espai que servirà d’escenari per a un d’aquests. Amb tot el llenguatge ‘furer’ que els caracteritza, es tracta de dos macromuntatges que els seus creadors han definit com a «complementaris».

El Cruïlla, que ha hagut d’adaptar la seva oferta a causa de la pandèmia, no ha volgut perdre’s aquesta doble col·laboració i per això presentarà, sempre tenint en compte la reducció d’aforament i altres mesures de seguretat que obliga Sanitat, ‘Nova Normalitat’ (’NN’) de Padrissa i un misteriós ‘Espectacle Sorpresa’ de Tantiñá.

Arrossegar el públic local

Jordi Herreruela, director del Cruïlla, va afirmar que la conjuntura ha obligat diferents agents culturals de la ciutat a actuar més units que mai i que els dos espectacles ‘furers’ són fruit d’aquesta col·laboració. «La Fura és un exemple de la regeneració que sempre ha assenyalat el camí de la innovació: ens conjurem per arrossegar el públic local amb la seva característica ‘trencadissa’«, va apuntar.

El 3 i 4 de juliol podrà veure’s al Recinte Modernista de Sant Pau la visió de la ‘Nova Normalitat’ (’NN’) segons Carlus Padrissa, un esdeveniment benèfic que al·ludeix directament al coronavirus com a «enemic comú de la Humanitat» i que comptarà amb les actuacions de la soprano Alba Fernández Cano i del guitarrista Pep Mendoza.

Gira per hospitals

Una vegada estrenat al Cruïlla, ‘NN’ se n’anirà de gira per diversos hospitals de l’Estat, tant a Catalunya com a Galícia o Cantàbria, i els beneficis dels quals aniran destinats a combatre la Covid-19 en cada centre sanitari en el qual es presenti.

El nou espectacle viatjarà primer a la comarca de l’Anoia, el 10 i 11 de juliol, al costat de l’Hospital d’Igualada, una zona «fortament sacsejada per la pandèmia i en la qual ‘NN’ havia de fer una parada obligatòria», va explicar Padrissa. Personal de neteja, equips científics, zeladors, infermeres, metges, terapeutes, farmacèutics, voluntariat, treballadors socials o conductors d’ambulància seran homenatjats en aquest espectacle reivindicatiu.

Científics com si fossin audaços exploradors del passat

Notícies relacionades

Carlus Padrissa planteja la proposta veient els investigadors científics d’avui com si fossin audaços exploradors del passat, esperant que aquesta vegada tothom remi en la mateixa direcció per buscar solucions a la pandèmia i per aconseguir que es compleixin els 17 ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) adoptats pels líders mundials el 2015 i que semblen haver-se oblidat. «No sabem quina serà la nova normalitat, però ens la podem imaginar», va afirmar Padrissa.

El misteriós ’Espectacle Sorpresa’ de Pera Tantiñá va revelar poc del seu contingut, cosa que obre un ventall gegantí de possibilitats teatrals i deixa el resultat en el misteri. Els qui vulguin viure l’experiència hauran d’assistir a la plaça de l’Univers, en plena Fira de Barcelona de Montjuïc, on es revelarà l’interrogant els pròxims dies 17 i 18 de juliol. Segons els organitzadors la proposta ofereix una única opció, la de deixar-se portar per la sorpresa, aquella sempre explosiva i edificant que ofereix la creativitat ‘furera’.