als 89 anys

Mor l'artista Juan Genovés, autor de «L'Abraçada»

El pintor valencià va estar acompanyat per la seva família i éssers estimats i treballant fins als últims dies

La seva obra més coneguda és un símbol de la concòrdia de l'època de la Transició per missatge de reconciliació

genoves / periodico

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’artista Juan Genovés ha mort aquesta matinada als 89 anys de mort natural, segons ha confirmat fonts de la Galeria Marlborough, que el representava. 

Genovés (València, 1930), ha mort en un hospital madrileny acompanyat per la seva família i els seus éssers estimats i ha estat treballant fins als seus últims dies. 

La seva trajectòria ha estat vinculada des del seus orígens al compromís polític i social i és un dels pintors espanyols amb més renom internacional. 

«L’Abraçada», la seva obra més coneguda, és un símbol de la concòrdia de l’època de la Transició, per la seva crida a la reconciliació de tots els espanyols. 

Genovés sempre va creure en el poder transformador de l’art i el seu caràcter va estar marcat per una energia creativa inesgotable.

Notícies relacionades

Va formar part de col·lectius molt significatius a l’Espanya de postguerra: Los Siete (1949), Parpallós (1956) i Hondo (1960) i la seva obra es troba en col·leccions de museus de tot el món com el MOMA, el Guggenheim de Nova York, The Art Institute of Chicago, l’IVAM, la Galeria Nazionale d’Arte Moderna de Roma, o el Museu Reina Sofia.

Va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques (1984) i la Medalla d’Or al Mèrit a les Belles Arts (2005), entre altres guardons.