A LA RECERCA DE LA NORMALITAT

El BCN Film Fest se celebrarà amb públic a finals de juny

Els seus organitzadors anuncien noves dates i aposten per una edició física a la seu habitual dels Verdi

zentauroepp36202588 verdi exterior190109113115

zentauroepp36202588 verdi exterior190109113115 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El BCN Film Fest se celebrarà, si la desescalada ho permet, del 25 de juny al 2 de juliol a la seva seu habitual, els Cines Verdi de Barcelona. Es convertiria així en un dels primers certàmens cinematogràfics que se celebra amb públic des que va començar la crisi de la Covid-19.  

La seva quarta edició s’havia d’haver celebrat del 17 al 23 d’abril, al voltant de les festivitats de Sant Jordi, com cada any. El festival va néixer com a punt de trobada entre cine, literatura i història; en el seu programa solen incloure’s moltes adaptacions literàries, produccions basades en fets històrics i films biogràfics. Però la declaració de l’estat d’alarma va obligar a retardar la celebració fins al juny; del 19 al 26, per ser precisos.

Finalment, el festival se celebrarà a partir de la setmana després, si per llavors no hi ha hagut rebrots i Barcelona ha passat a la fase 2. Des del festival prometen complir totes les mesures sanitàries i de seguretat, així com el màxim d’aforament previst que marqui la llei en el moment de la celebració del festival.

Notícies relacionades

En la seva anterior edició, l’esdeveniment va superar els 15.000 espectadors, un 76% més que el 2018. Aquest any serà impossible superar rècords, però els organitzadors busquen, sobretot, «ajudar en la recuperació del pols cultural, social i econòmic de la ciutat de Barcelona, en general, i del barri de Gràcia, en particular». Com en la seva edició anterior, les entrades tindran preu amic: 2,90 euros.

La programació d’aquest any inclou un homenatge a Éric Rohmer, del naixement del qual es van complir cent anys al març. A la secció Imprescindibles es podran recuperar fins a vuit de les seves pel·lícules, entre elles ‘Mi noche con Maud’, ‘La rodilla de Claire’ i ‘Pauline en la playa’. Els títols de la resta de seccions s’anunciaran durant l’última setmana de maig.