GUARDONS ARTS ESCÈNIQUES

'Shock (El cóndor y el puma)', d'Andrés Lima i 'Com els grecs' de Josep Maria Mestres, favorites en els Premis Max

El muntatge de Lima del CDN ha obtingut quatre nominacions i el del Lliure, tres.

zentauroepp53390538 icult com els grecs200512134525

zentauroepp53390538 icult com els grecs200512134525 / Ros Ribas Teatre Lliure

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 

L’obra ‘Shock (El cóndor y el puma)’, d’Andrés Lima, és la favorita a la pròxima edició dels Premis Max, la gala dels quals podria celebrar-se  inicialment el 7 de setembre a Màlaga, a l’aconseguir quatre nominacions.  Així, aquesta obra opta a les categories de millor espectacle de teatre, millor direcció d’escena, millor disseny d’espai escènic i millor actor protagonista (Ernesto Alterio). ’Shock’ és el resultat de la investigació teatral sobre un fet històric, el del cop d’Estat del General Pinochet sobre el Govern de Salvador Allende.

La participació catalana, com acostuma, també ha rebut l’atenció dels premis que organitza la fundació SGAE. Així l’obra  ’Com els Grecs’ del Teatre Lliure, dirigida per Josep Maria Mestres, ha rebut tres nominacions. A més de la nominació a millor espectacle, són finalistes Pablo Derqui com a actor protagonista i Joan Sellent per l’adaptació. També en tres categories està nominat l’espectacle ‘Je suis narcissiste’, de l’Òpera de Butxaca i Nova Creació  i el Teatre Lliure. Jordi Casanovas opta a millor direcció d’escena per ‘Valenciana’ i millor adaptació o versió d’obra per ‘Jauría’. Lluís Homar és finalista com a protagonista per ‘La néta del senyor Linh’. A més, han rebut nominacions la Cia. Mar Gómez, Marta Aran, Max Glaenzel i l’espectacle ’Play’.

Un altre muntatge en aquest cas de dansa, que també ha rebut tres nominacions és ‘Anhelo’ de Marcat Dance formada per Mario Bermúdez i Catherine Coulty.  

La reunió del jurat va tenir lloc el dia 30 d’abril del 2020 via telemàtica. Dels 386 espectacles inscrits en aquesta edició, 159 van resultar candidats, dels quals 35 espectacles han arribat a l’última fase, i han congregat un total de 60 finalistes.

En total s’han inscrit 386 espectacles, dels quals 35 competeixen en l’última fase. Els guanyadors de la XXIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es donaran a conèixer inicialment el pròxim 7 de setembre a la gala que si se celebra ho faria al Teatre Cervantes de Màlaga.

Notícies relacionades

A més de les 19 candidatures a concurs es concedeixen 3 premis especials: el Premi Max d’Honor, el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social i el Premi Max del Públic, que es concedirà a l’espectacle que obtingui més nombre de vots del públic a través de l’aplicació ‘online’ ‘#VotaMax’, oberta fins al pròxim 20 de maig.

Aquest any, els Premis Max compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Màlaga. En la seva última edició, celebrada el 20 de maig del 2019 al Teatre Calderón de Valladolid, es van presentar al voltant de 3.000 professionals i es van inscriure 359 espectacles. Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max compten amb un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona, 1919-1999), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra.

Llista completa dels finalistes als XXIII Premis Max