DOL EN LA MÚSICA

El pioner del rock Little Richard mor als 87 anys

Autor de temes mítics del gènere, va tenir una gran influència en músics posteriors

zentauroepp44007023 icult little richard200509161727

zentauroepp44007023 icult little richard200509161727

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Little Richard, un dels pares fundadors del rock and roll, com el defineix la revista ‘Rolling Stone’, ha mort aquest dissabte amb 87 anys. El fill del músic, Danny Penniman, ha confirmat la trista notícia a la revista tot i que ha assegurat desconèixer la causa de la mort.

Autor de peces mítiques del gènere com ‘Tutti Frutti’, ‘Long Tall Sally’, ‘Lucille’ o ‘Good Golly Miss Molly’, Richard Wayne Penniman, el seu nom real, dotava les seves composicions amb l’inconfusible segell dels seus girs vocals. La seva influència en músics posteriors és innegable, des dels Beatles, que que van versionar algunes de les seves cançons, a The KinksCreedence Clearwater RevivalElvis Costello o Scorpions.

Notícies relacionades

També va marcar estil propi des dels escenaris amb les seves vestimentes excèntriques i el seu maquillatge androgin.

Richard, nascut a Macon (Geòrgia), el 1932, va irrompre en la fama a través de la barreja del gospel i el R&B per donar forma a un so ràpid i elèctric. Deixa ritmes immortals com ‘Tutti Frutti’ o ‘Long Tall Sally’ en dos anys d’esplendor (1956 i 1957) que li van valer com a propulsor d’aquest so, que s’ha anat expandint al llarg de les següents dècades.

Temes:

Música