CONSEQÜÈNCIES CRISI SANITÀRIA

L'Auditori dona per conclosa la temporada i Peralada cancel·la la seva inauguració

Se suprimeix el que quedava de la temporada de l'OBC i tota l'activitat musical de l'Auditori, mentre que el festival empordanès modifica la programació

abertran10147645 barcelona edificio del auditori  barcelona 18 03 2009 foto m170719101418

abertran10147645 barcelona edificio del auditori barcelona 18 03 2009 foto m170719101418 / MARINA VILANOVA

2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Aquest dimecres l’Auditori de Barcelona ha emès un comunicat en el qual anuncia que es veu obligat a posar fi a la seva temporada artística 2010-2020. «Davant de la impossibilitat de continuar amb la programació prevista a causa de la crisi de la Covid-19, l’Auditori es veu obligat a cancel·lar tota la seva activitat», cosa que implica tancar anticipadament la seva àmplia oferta musical i el curs de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que concloïa la seva temporada de concerts el mes de maig.

La notícia es dona a conèixer precisament quan el Govern anunciava després del consell de ministres de dimarts que, a partir del 25 de maig i durant la segona fase del desconfinament, es podrien posar en funcionament teatres, cines i sales de concert, tot i que amb un aforament reduït.

En el comunicat de la infraestructura musicalmés important de la ciutat s’afirma a més que des de fa mesos que es té a punt la temporada 20-21 «amb un nou projecte artístic. Però la situació actual ens demana responsabilitat i estem posant tots els esforços en idear solucions adequades davant dels diferents escenaris que es puguin produir a fi de continuar acostant la música i la cultura a tothom, però seguint estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries».

També s’informa que els gestors de l’Auditori esperen presentar la pròxima temporada «ben aviat», que es continuarà oferint contingut digital des de la plataforma ‘online’ ‘L’Auditori a casa teva’, i que avui mateix comença el procés de devolució de les entrades adquirides per als concerts cancel·lats i per als abonats afectats.

Canvis a Peralada

Notícies relacionades

El Festival Castell de Peralada, per la seva part, ha anunciat també aquest dimecres que s’ha vist obligat a suspendre la seva inauguració prevista per al dia 3 de juliol, una vetllada que havia de ser a càrrec del Ballet de Houston. La companyia nord-americana ha cancel·lat la seva gira europea, que incloïa el seu debut a l’escenari empordanès, situació que ha obligat el festival a modificar la seva programació. D’aquesta manera es cancel·len les dues funcions que es tenia previstes del ballet que dirigeix el coreògraf australià Stanton Welch i que incloïen, el 3 de juliol, el programa ‘Triple Bill’ amb ‘Clear’ i ‘Nosotros’ de Welch, i ‘In Dreams’, de Trey McIntyre, mentre que el dia 4 oferiria una altra creació del director, ‘Sons de l’Âme’.

El Festival també ha anunciat que durant la setmana que ve donarà a conèixer les novetats de la seva programació el 2020, de la qual ja es coneix que s’oferirà, durant el mes d’agost, l’òpera ‘Aida’ de Verdi i un concert amb el tenor alemany Jonas Kaufmann, entre altres espectacles. Això si, finalment, l’esdeveniment pot dur-se a terme tenint en compte la situació que limita l’aforament dels espectacles teatrals.