UNA HISTÒRIA INTROBABLE AVUI

Un Astèrix pràcticament inèdit veurà la llum a l'octubre

L'aventura 'El menhir d'or', publicada com a disc-llibre el 1967 per Goscinny i Uderzo, es llançarà el 21 d'octubre en format àlbum

zentauroepp53258426 ast rix    el menhir d or200428172348

zentauroepp53258426 ast rix el menhir d or200428172348

1
Es llegeix en minuts

Fa poc menys d’un mes, el passat 24 de març, moria als 92 anys Albert Uderzo, el mític dibuixant d’Astèrix. Però els seguidors de la sèrie, tot un clàssic del còmic, creat per ell i pel també desaparegut guionista René Goscinny, tindran una nova aventura, pràcticament inèdita, dels irreductibles gals. Aquest dimarts s’ha anunciat la recuperació d’una antiga història d’Astèrix que els dos creadors van publicar el 1967 en forma de llibre-disc. Serà el pròxim 21 d’octubre quan aquesta aventura veurà la llum per primera vegada en format d’àlbum, de la mà de l’editorial Salvat, a més d’estar també disponible a internet en format àudio. El seu títol, ‘El menhir d’or’. 

Goscinny va escriure el guió d’aquesta aventura, avui pràcticament impossible de trobar, pensant que la història seria gravada per al format d’àudio. Uderzo va realitzar els dibuixos del llibret que acompanyava el disc. 

Il·lustració actualitzada d‘El menhir d’or’ / UDERZO-Salvat

Notícies relacionades

La història comença al llogarret gal, on regna el nerviosisme perquè Asurancetúrix ha decidit participar en el famós concurs de Bards Gals amb la intenció d’emportar-se el primer premi, el Menhir d’Or. Astèrix i Obèlix l’acompanyaran per protegir-lo durant la competició, que és seguida de prop pels romans, i hauran d’anar amb compte de no perdre una orella...

Per a aquesta edició inèdita que es publicarà a l’octubre s’han escanejat les il·lustracions de l’antic disc-llibre per després actualitzar la maquetació i calibrar els colors amb la intenció de mostrar una imatge més moderna. El 2019, Uderzo va supervisar el treball de restauració del material, realitzat pels seus col·laboradors històrics i respectant el guió de Goscinny.