presència sorprenent

Plácido Domingo actuarà a l'Òpera de Viena al setembre i el gener

El nou director del teatre líric, Bogdan Roscic, manté el tenor madrileny en el repertori malgrat les acusacions per assetjament sexual en contra seu

(FILES) In this file photo taken on July 25, 2015 Spanish singer Placido Domingo performs on stage during a concert at the Starlite in Marbella. - Opera great Placido Domingo denied multiple allegations of sexual harassment on August 13, 2019, insisting that he believed all interactions and relationships throughout his long career were always welcomed and consensual. (Photo by Jorge Guerrero / AFP)

(FILES) In this file photo taken on July 25, 2015 Spanish singer Placido Domingo performs on stage during a concert at the Starlite in Marbella. - Opera great Placido Domingo denied multiple allegations of sexual harassment on August 13, 2019, insisting that he believed all interactions and relationships throughout his long career were always welcomed and consensual. (Photo by Jorge Guerrero / AFP) / JORGE GUERRERO (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Plácido Domingo tornarà a actuar a l’Òpera de Viena el setembre vinent, sempre que la pandèmia de coronavirus ho permeti, segons el nou director del prestigiós teatre líric, l’austríac Bogdan Roscic. En el programa per a la nova temporada, Domingo apareix encarnant Simon Boccanegra i Nabucco en l’òperes homònimes de Giuseppe Verdi, el setembre (els dies 9, 12, 15 i 18) i el gener del 2021 (dies 11, 14 i 19), respectivament.

«Domingo vol acomiadar-se del seu públic vienès. Jo he tancat fa temps aquests contractes i també tinc la intenció de complir-los», va explicar Roscic, de 56 anys, en una entrevista que publica avui el diari vienès ‘Wiener Zeitung’.

Actuacions cancel·lades a Espanya

El director oriünd de Belgrad, que assumeix l’1 de juliol el seu nou càrrec, en successió del francès Dominique Meyer, va fer aquest comentari en resposta a la pregunta de si Domingo actuarà malgrat les acusacions d’assetjament sexual en contra seu.

Així doncs, Viena espera tornar a presenciar en viu el músic espanyol que va suspendre les seves actuacions previstes el 2020 a Espanya després que les investigacions de l’Òpera de Los Angeles (EUA) i del sindicat American Guild of Musical Artists concloguessin que havia assetjat sexualment diverses companyes al llarg de les últimes dècades.

Dubtes per obrir l’Òpera al setembre

No obstant, en aquests moments «ningú sap» si l’Òpera Estatal de Viena, tancada per la pandèmia, es podrà reobrir al públic al setembre, quan comença la nova temporada, va admetre Roscic al presentar el nou programa ahir a la nit a la televisió pública austríaca ORF.

L’activitat econòmica, social i cultural s’està reactivant gradualment al país alpí, al considerar-se sota control l’expansió del Covid-19, però encara no hi ha plans concrets per a les sales de música, òpera i teatre, mentre que els grans esdeveniments estan prohibits almenys fins al 31 d’agost.

Aforament de 2.300 persones

Habitualment, una funció a la prestigiosa casa operística reuneix gairebé 2.300 persones a l’auditori, 80 músics a l’orquestra, a més dels membres del cor, solistes, cantants i altres artistes, així com nombrosos treballadors necessaris per a cada posada en escena.

Notícies relacionades

«Estem treballant per inaugurar la temporada 2020-2021 tal com està planejada», és a dir, en principi sense mantenir el distanciament físic entre les persones per evitar contagis, va explicar Roscic al diari Kurier.

130 produccions pròpies i coproduccions

Unes 130 produccions pròpies i coproduccions centrades a les obres de Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini i Richard Wagner, a més de Verdi, formen el pilar del nou repertori de Roscic i el suís Philippe Jordan (45 anys), que assumirà al setembre la direcció musical del teatre vienès, que preveu oferir emissions audiovisuals gratuïtes de futures produccions.