plans a bcn

Cinc propostes per a un Sant Jordi confinat

Aquest any la festa del llibre es pot viure al màxim des de casa amb manualitats, receptes culinàries i actuacions musicals 'online'

rosa

rosa

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Tot i que aquest any no es podrà fer el tradicional passeig a la recerca del llibre i de la rosa, la festa de Sant Jordi la celebrarà igualment cadascú a casa seva, connectat amb les diverses propostes dissenyades per a aquest primera diada confinada. Aquí va una selecció d’algunes propostes perquè tota la família, grans i petits, disfrutin del dia del llibre en temps de coronavirus. Activitats diferents per alternar amb el contacte més directe amb escriptors i autores que han organitzat les editorials a través de les seves plataformes i xarxes socials.   

ROSES CREATIVES AL BALCÓ

Davant de la impossibilitat de decorar els carrers amb parades de roses, el Gremi de Floristes proposa engalanar els balcons i finestres per mantenir la festa del 23 d’abril des de casa. Dibuixos o treballs manuals inspirats en dracs, roses, llibres o qualsevol altra idea original serà tinguda en compte en el concurs el premi del qual serà un lot de llibres infantils. Per participar n’hi ha prou amb pujar una foto a Instagram amb l’etiqueta #SantJordiAlsBalcons. Les 10 publicacions que rebin més ‘likes’ fins al 26 d’abril rebran un lot de llibres infantils, gentilesa del Gremi de Llibreters.


ÒPERA I LITERATURA

Aquesta setmana del 23 d’abril el Teatro Real ofereix gratis a través de MyOperaPlayer destacades produccions inspirades en la literatura: ‘Otello’, òpera de Verdi amb llibret d’Arrigo Boito basada en una obra de Shakespeare; ‘Elektra’, amb música de Richard Strauss, amb text del poeta i dramaturg Hugo von Hofmannsthal que adapta a la lírica la tragèdia de Sòfocles i ‘El Público’, encàrrec del Teatro Real al compositor Mauricio Sotelo, amb llibret de l’escriptor i músic Andrés Ibáñez a partir de l’obra del mateix títol de Federico García Llorca. N’hi ha prou de registrar-se a l’enllaç www.myoperaplayer.com i introduir el codi OperaEnCasa. A més el cap de setmana s’oferirà un altre famós títol de Verdi inspirat en Shakespeare, ‘Falstaff’.


CONCERT PER A ‘PETITS’

L’estrella de la cançó infantil Damaris Gelabert animarà Sant Jordi amb un concert especial que ofereix aquest dimecres a les 18.00 hores en xarxes socials però que estarà disponible per als més ‘petits’ durant tota la diada. La cantant i compositora té un munt de seguidors. Pensant-hi ha dissenyat aquesta proposta que de ben segur els animarà a cantar durant durant una bona estona mentre descobreixen la llegenda de Sant Jordi i altres històries de princeses i dracs.


  

ACTUACIONS DE POP I ROCK

Notícies relacionades

Aquest any el tradicional Sant Jordi Musical que acull l’Antiga Fàbrica Damm substituirà els concerts en directe de grups i artistes de pop-rock per dues hores de música ‘online’ i recomanacions musicals i literàries. A partir de les 18.30 hores actuaran Blaumut, Núria Graham, Cesc Freixas, Meritxell Neddermann i Ferran Palau. També hi participaran artistes com Nil Moliner, Miki Nuñez, Marc Ros, de Sidonie, i Adrià Salas, de La Pegatina, parlant de les seves lectures preferides i fent algunes recomanacions de llibres i discos. A partir de les 20.30 hores tornarà la música amb actuacions de Gertrudis, Suu, The TyetsBalkan Paradise Orchestra Itaca Band, entre d’altres.


RECEPTES DOLCES I SALADES

Molts utilitzen el temps de confinament per aprendre coses noves. Fer un mateix o amb ajuda de tota la família les receptes tradicionals de Sant Jordi pot resultar molt gustós. A les xarxes socials hi ha tota mena de consells i suggeriments, algunes de més fàcils que altres, per elaborar des del pa de Sant Jordi amb les quatre barres de sobrassada fins a diversos tipus de pastís amb forma de llibre. Però també hi ha receptes molt dolces i creatives per fer roses i dracs comestibles. Algunes ni tan sols requereixen embrutar-se gaire les mans, n’hi ha prou de tenir ‘llaminadures’ a mà.

Temes:

Sant Jordi