ÒBIT

Cinc sèries creades per Benet i Jornet que no oblidarem

El dramaturg va ser el 'showrunner' i guionista de les més populars telenovel·les de TV-3

zentauroepp35277057 icult200406125041

zentauroepp35277057 icult200406125041

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

POBLENOU (1993-1994) 

Va ser la primera telenovel·la produïda per TV-3, escrita íntegrament per Benet i Jornet, que ja des del primer moment va saber imprimir el ritme i inventar les constants d’un gènere entre melodramàtic i quotidià. Les peripècies de la gent del barri prenen com a epicentre el supermercat dels Aiguadé, comandat per l’Antonio (el recordat Miquel Cors), una veritable bestiota, un dolent a qui se li acabava agafant carinyo.

NISSAGA DE PODER (1996-1998)

NISSAGA DE PODER (1996-1998) 

Dos anys va estar penjada l’audiència d’aquest ‘Falcon Crest’ a la catalana ubicat al Penedès. Tripijocs econòmics, intrigues i secrets familiars (i, en l’origen de tot, ni més ni menys que un incest, una de les obsessions de l’autor tant en la seva faceta teatral com en la televisiva) són els ingredients d’aquest serial vitivinícola. El final de l’Eulàlia va despertar les ires en els fòrums del moment demanant als guionistes que sisplau salvessin el personatge. ‘Papitu’, coherent amb el drama desencadenat, va ser inflexible. 

EL COR DE LA CIUTAT (2000-2009) 

O la història interminable. Ni més ni menys que 1.906 episodis. Ha sigut la sèrie més llarga mai produïda per TV-3.  I, de nou, una història de barri i els seus habitants (una altra de les constants de Benet i Jornet, que es va criar al barri de Sant Antoni). En aquesta ocasió, l’acció comença passant a Sant Andreu i després es trasllada a Sants. En el seu millor moment, dos anys després de la seva estrena, va arribar a convocar 1.200.000 espectadors, enganxats als problemes de la família Peris. 

VENTDELPLÀ (2005-2010) 

Notícies relacionades

O la telenovel·la es deslocalitza i es trasllada al poble. Perquè no hi hagi susceptibilitats, el poble és imaginari, Ventdelplà, tot i que el lloc no ho era perquè es va rodar a Breda. Com en casos anteriors, Benet i Jornet creava la sèrie, els personatges i les trames generals i era un nombrós equip de guionistes els que hi donaven la forma final. Emma Vilarasau i Ramon Madaula van encapçalar el repartiment.

AMAR EN TIEMPOS REVUELTOS (2005 -2012)

¿Una sèrie de Benet i Jornet fora de TV-3? Sí, va ser creada per ell amb Antonio Onetti i Rodolf Sirera. De nou, una història coral però, aquesta vegada, madrilenya per explicar com la gran història, la de la guerra civil i la immediata postguerra, la vida quotidiana de la gent. Continua dreta la seva continuació ‘Amar es para siempre’, a Antena 3. 

Temes:

Obituaris Teatre