TELA PRESTADA PEL MUSEU GRONINGER

Robat un quadro de Van Gogh aprofitant el coronavirus

L'obra, 'Jardí de primavera', ha sigut robada del museu holandès Singer, tancat temporalment a causa de la pandèmia global

zentauroepp52972857 graf3559  la haya  30 03 2020   fotograf a facilitada por el200330165530

zentauroepp52972857 graf3559 la haya 30 03 2020 fotograf a facilitada por el200330165530

1
Es llegeix en minuts

Un quadro del pintor neerlandès Vincent van Gogh va ser robat la matinada passada del Museu Singer, a la ciutat holandesa de Laren, tot i que estava tancat de forma temporal respectant les mesures oficials contra el coronavirus, va confirmar la pinacoteca aquest dilluns.

La tela és ‘Spring Garden’ (’Jardí de primavera’), on apareix el jardí de la casa parroquial de Nuenen, pintat pel mestre holandès durant aquesta estació de l’any el 1884. El quadro era un préstec d’una altra pinacoteca holandesa, el Museu Groninger, per a una exposició temporal en aquest centre dedicat a conservar la col·lecció de la parella nord-americana William i Anna Singer.

Segons ha explicat a la premsa el director del museu, Jan Rudolph de Lorm, els lladres van entrar de matinada aquest dilluns forçant i trencant la porta de vidre exterior, cosa que els va permetre accedir al museu i emportar-se aquest valuós quadro de Van Gogh, tot i que no s’ha informat si van robar altres peces.

Alarma antirobatori

Després que sonés l’alarma antirobatori, els agents van anar directament al museu, però ni a dins, ni als voltants, hi havia cap rastre dels autors del robatori, segons la Policia.

«Estic commocionat i increïblement enfadat. És un cop per al Museu Groninger, per al Museu Singer de Laren i per a tots nosaltres. L’art és allà per ser disfrutat i compartit per tots nosaltres», va afegir el director.

Notícies relacionades

El 1883 i el 1884, Van Gogh estava vivint amb els seus pares a Nuenen, on el seu progenitor era pastor de la parròquia local, i per això l’artista holandès va pintar el jardí de la vicaria, un lloc que li va oferir la pau i inspiració que necessitava, segons va relatar en les seves missives.

Les autoritats holandeses, amb un equip de forenses, detectius i experts en art robat, han iniciat una investigació criminal per provar de localitzar els lladres i tornar la pintura als seus propietaris, segons va confirmar la policia en un comunicat. 

Temes:

Art