ÒBIT

Mor el cantant Alan Merrill, coautor de la cançó 'I love Rock'n'roll'

L'intèrpret i compositor ha sigut víctima del coronavirus als 69 anys

zentauroepp52974896 icult200330185754

zentauroepp52974896 icult200330185754

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cantant i compositor Alan Merrill, que va coescriure l’èxit de Joan Jett ‘I love Rock’n’roll’, ha mort als 69 anys de coronavirus, tal com ha confirmat la filla del músic. «El coronavirus s’ha emportar el meu pare aquest matí. M’han donat dos minuts per acomiadar-me’n abans de sortir corrent», ha escrit Laura Merrill en una publicació a les xarxes socials. Merril ha explicat que el seu pare estava ingressat a l’Hospital Mont Sinaí i en aquesta última visita estava «tranquil».

El músic va escriure ‘I love Rock’n’roll’ amb el seu company de banda Jake Hooker, quan tots dos formaven part de The Arrows l’any 1975. L’estrella de rock Joan Jett els va veure interpretar la cançó en un programa de televisió britànic i va acabar gravant la seva pròpia versió.

La versió de Jett es va convertir en un èxit instantani que va ajudar a definir una era i va ser número 1 als Estats Units durant vuit setmanes el 1982. Aquest himne del rock ha sigut posteriorment interpretat per nombrosos artistes, entre els quals destaca la cantant Britney Spears.

La mateixa Jett va retre homenatge a Merrill en un tuit. «Els meus pensaments i el meu amor van a la seva família, amics i a tota la comunitat musical. Encara recordo com em vaig emocionar quan els vaig veure interpretar aquesta cançó a la televisió», ha lamentat.

Notícies relacionades

Alan Merrill era fill de la cantant de jazz Helen Merrill, que, amb 89 anys, l’ha sobreviscut.  Actor i guitarrista, Merill va començar la seva carrera musical al Japó i va tenir èxits en anglès i japonès al llarg dels anys, segons el seu lloc web oficial. També va ser membre de la banda de Meat Loaf durant aproximadament quatre anys, a finals de la dècada de 1980.

En la seva publicació de Facebook, Laura Merrill també ha instat el públic a prendre’s seriosament la pandèmia de coronavirus, abans que sigui massa tard. «Això és un malson. Penses que no et pot passar a tu ni a la teva família fins que entres a l’uci i realment t’acomiades. El meu cor està trencat», ha conclòs.