alternativa digital

'Wonder Woman 1984' es podria saltar els cines i estrenar-se en 'streaming'

Warner Bros. està estudiant l'opció 'online' davant de la incertesa provocada pel coronavirus

wonderwoman

wonderwoman

2
Es llegeix en minuts
Efe

Warner Bros. s’està plantejant la possibilitat de saltar-se els cines i llançar ‘Wonder Woman 1984’ en ‘streaming’ a causa de la crisi global pel coronavirus, que manté les sales tancades en gran part del planeta. El mig especialitzat ‘The Wrap’ ha avançat aquest divendres aquesta opció que està estudiant l’estudi, segons dues fonts anònimes i coneixedores d’aquestes discussions.

’The Wrap’ assegura que aquesta possibilitat està sent considerada per Toby Emmerich, president de Warner Bros., i els consellers de més alt rang de la companyia. La directora de ‘Wonder Woman 1984’, Patty Jenkins, i el productor executiu de la cinta, Charles Roven, no han participat en aquestes converses.

El pla inicial: el 5 de juny a la gran pantalla

’The Wrap’ ha explicat que la prioritat de Warner Bros. és que l’esperadíssima seqüela de ‘Wonder Woman’ (2017) es pugui veure a la gran pantalla a partir del pròxim 5 de juny.

Però davant de la incertesa provocada pel coronavirus, les fonts d’aquest portal de cine assenyalen que Warner Bros. està considerant una alternativa ‘online’; que pogués comercialitzar-se de forma individual i no com a part del catàleg d’una plataforma. Això descartaria que la cinta estigui disponible des d’un primer moment a HBO Max, el nou servei de ‘streaming’ que Warner té previst presentar al maig.

«Ridícul» plantejar una estrena digital

No obstant, la versió oficial de Warner Bros. continua sent que ‘Wonder Woman 1984’ es veurà a les sales i que no hi ha opcions obertes per a l’‘streaming’. «La nostra intenció és estrenar-la als cines, aquest és el nostre pla», ha assegurat a ‘The Wrap’ el president de distribució als Estats Units i el Canadà, Jeff Goldstein.

Roven, per la seva part, considera «ridícul» plantejar una estrena només digital per a una gran producció com aquesta. «Tothom admet que, per molt interessant que sigui l’streaming, si vols un èxit de taquilla enorme i global has d’estrenar als cines», ha afirmat.

’Wonder Woman’ va recaptar 772 milions d’euros

’Wonder Woman’ va ser un gran fenomen que va encimbellar Gal Gadot com a estrella mundial i va recaptar 822 milions de dòlars (772 milions d’euros).

En la seqüela, de nou sota la direcció de Patty Jenkins, Gadot estarà acompanyada per Chris Pine, Kristen Wiig i Pedro Pascal, entre d’altres.

Estrenes retardades o suspeses

Notícies relacionades

Tot i que la data d’estrena el juny de ‘Wonder Woman 1984’ no ha sigut modificada, altres superproduccions com ‘Sin tiempo para morir’ (James Bond), ‘F9 (Fast & Furious’), ‘Mulan’ o ‘Viuda negra’ han hagut de retardar o suspendre sense data les seves estrenes a causa del coronavirus. ’Onward’ i ‘Bloodshot’, que amb prou feines acabaven de trepitjar els cines al març, arribaran als serveis digitals ben aviat. I ‘Trolls 2: Gira mundial’, que s’anava a estrenar en els cines el 10 d’abril, aterrarà directament al mercat domèstic aquell mateix dia.

Tots aquests moviments, en una indústria cinematogràfica encara en ‘xoc’ pels efectes que pugui tenir el coronavirus, deixen el camí obert a reformar el tradicionalment rígid sistema de finestres de distribució del cine, que és el termini entre l’exhibició en sales i l’arribada de les pel·lícules a les llars.