Teatre a domicili, a prova de coronavirus

La plataforma digital Teatroteca, que depèn de Cultura, posa a disposició dels usuaris un ampli i gratuït catàleg d'obres de temporades passades

img 2510

img 2510

1
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Els teatres tanquen pel coronavirus. Però els espectadors poden continuar veient obres. A casa i via ‘online’, com tot el que fem últimament pel coronavirus. Però, a més, això és gratis. ‘Veraneantes’ (Miguel del Arco, 2011, ‘Maridos mujeres’, (Àlex Rigola, 2013) o ‘Incendios’ (Mario Gas, 2016) són alguns dels muntatges inclosos en l’ampli catàleg de Teatroteca, una iniciativa del Ministeri de Cultura.

Per accedir a veure aquests muntatges –gravacions en vídeo de representacions teatrals– només cal disposar d’un ordinador i connexió a internet. Prèviament, l’usuari s’ha de registrar a la web del Centre de Documentació de les Arts Escèniques i de la Música (cdaem.mcu.es). Una vegada atès aquest senzill pas, s’accedeix a teatroteca.teatro.es i se selecciona l’obra desitjada.

«És un servei gratuït de préstec. Una vegada reservada l’obra, t’envien la informació de quan i quanta estona la tens disponible», explica una portaveu de la Teatroteca, que acaba d’incloure espectacles de dansa a l’inventari.

Servei públic

Notícies relacionades

«És una iniciativa sense interès comercial, per això no som el Netflix del teatre. L’espectador no paga res, tampoc per registrar-se. Som un servei públic. El nostre objectiu és donar vida a les obres més enllà dels mesos que passen a la cartellera. És, sobretot, una eina d’anàlisi i estudi ideada per a investigadors, docents, professionals de l’escena i comunicadors especialitzats. Però també està dirigit al públic del carrer», afegeix la portaveu.

Teatroteca disposa d’un cercador predictiu perquè als usuaris se’ls desplegui un menú amb obres en funció de les paraules que introdueixi. També hi ha llistes temàtiques, com les de teatre infantil i juvenil, una opció imprescindible –i cultural– per a aquests temps de tancament escolar.