CRISI SANITÀRIA

El Prado, el Reina Sofia i el Thyssen tanquen pel coronavirus

La Filmoteca Espanyola i tots els museus i arxius de Madrid dependents del Ministeri de Cultura cancel·len la seva activitat

museo-del-prado

museo-del-prado

1
Es llegeix en minuts

Seguint el paquet de mesures addicionals anunciat pel Consell de Ministres a «zones d’alta transmissió» del Covid-19, el Ministeri de Cultura i Esport, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, ha decidit adoptar una sèrie de mesures temporals a fi de garantir la salut de visitants, usuaris i treballadors de Filmoteca Espanyola, els museus i arxius dependents del Ministeri de Cultura i Esport ubicats a Madrid.

Aquestes mesures consisteixen bàsicament en la suspensió temporal de les seves activitats de cara al públic. Això afecta el Cine Doré, la biblioteca de Filmoteca Espanyola i els següents espais expositius: Museu Nacional del Prado, Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, Museu Arqueològic Nacional, Museu Nacional d’Antropologia, Museu Cerralbo, Museu Nacional d’Arts Decoratives, Museu d’Amèrica, Museu Nacional del Romanticisme, Museu del Vestit-Centre d’Investigació del Patrimoni Etnològic, Museu Sorolla i al centre Tabacalera.

Notícies relacionades

També suspèn la seva activitat oberta al públic el Centre de Conservació i Restauració de Filmoteca Espanyola i els dos arxius de titularitat estatal ubicats a la Comunitat de Madrid: l’Arxiu Històric Nacional i l’Arxiu General de l’Administració, que es troba a la localitat d’Alcalá de Henares.

Aquesta mesura s’efectuarà a partir de demà, 12 de març, fins a nou avís. L’adopció d’aquestes mesures està subjecta a l’evolució d’aquesta situació extraordinària i és susceptible de ser suspesa o modificada segons les directrius de les autoritats sanitàries.