22 d’oct 2020

Anar al contingut

CORONAVIRUS

Lectors i llibreters demanen que no es deixi de comptar amb les llibreries malgrat el coronavirus

Els llibreters independents temen la competència d'Amazon en la crisi sanitària

El Periódico

Lectors i llibreters demanen que no es deixi de comptar amb les llibreries malgrat el coronavirus

Manu Mitru

Tot i que els llibreters oficialment no admetin una baixada en la venda de llibres respecte a les mateixes dates en anys anteriors, és evident que poden veure’s afectats pel coronavirus.  I és que les mesures de quarantena contra el Covid-19 poden relegar al seu domicili un gran nombre de persones. En aquest cas, la lectura és una de les millors activitats possibles. Una cosa perfecta si es tenen molts llibres a casa. Però si no és el cas, alguns lectors i llibreters han detectat el perill ràpidament i s’han manifestat en xarxes socials. Impossibilitats de sortir al carrer, la sortida més fàcil semblaria recórrer a la totpoderosa Amazon, una amenaça per als més febles de la cadena editorial, les llibreries independents, que temen veure les seves vendes molt minvades. En aquest cas sempre hi ha alternatives a les webs de les mateixes llibreries.

 

Molt més directe, en aquest sentit, és el periodista i escriptor Jorge Carrión.

El periodista, escriptor i part del duo còmic Gomaespuma Juan Luis Cano es fa la pregunta, sense pensar en cap moment en sèries televisives. 

Alguns llibreters recorden que tenen opcions a les llibreries independents, com fa al seu compte de Twitter La Puerta de Tannhäuser, Premi Nacional al Foment de la Lectura i ubicada a Plasencia (Extremadura).

O la Llibreria Cómplices, especialitzada en temàtica LGBTQI, de Barcelona, o també la llibreria Grant, de Madrid, en boca del seu llibreter

Per a alguns escriptors la quarantena, cas que la malaltia no passi a majors, és contemplat com una opció.