Les filles de Pepa Flores confirmen que no anirà a la gala dels Goya

«Respectem la teva pau i ens engrandeix la teva fermesa», han escrit Celia Flores i María Esteve a les xarxes socials

Seran elles les que recolliran el guardó honorífic que s'atorga a la mítica actriu i cantant a Màlaga

zentauroepp51942466 200125144729

zentauroepp51942466 200125144729

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

El misteri s’ha resolt a escasses hores que comenci la cerimònia dels premis del cine espanyol. Fidel a la seva invisibilitat escollida, Pepa Flores no acudirà aquesta nit al Palau dels Esports de Màlaga per rebre el Goya d’honor amb què l’Acadèmia del Cine reconeix la seva figura com a Marisol. Al seu lloc, hi haurà les seves dues filles amb més projecció mediàtica, Celia Flores i María Esteve, que pujaran a l’escenari per recollir el guardó.

Tot i que Flores havia manifestat al seu entorn més pròxim la intenció de no anar-hi, eren moltes les veus que no perdien l’esperança i li demanaven que trenqués el seu anonimat buscat i anhelat i que es reconciliés, tot i que fos per unes hores, amb el món del cine i amb el personatge que va arxivar ja fa 35 anys: la icònica Marisol, actriu i cantant, la nena prodigi per excel·lència de les pantalles espanyoles i mite sexual de molts espanyols als 70. «Si ho fa, no serà perquè ho vulgui realment, sinó perquè li pesa la responsabilitat», apuntava aquests dies el seu biògraf i amic, José Aguilar.

Notícies relacionades

No obstant, finalment ha decidit romandre ferm al seu desig de no col·locar-se davant dels focus i continuar portant la seva vida invisible com una jubilada més en una casa davant el mar a Màlaga, abocada en l'atenció als seus dos nets i la seva mare nonagenària i compartint les hores amb qui és la seva parella des de fa 30 anys, Massimo Stecchini. Des de fa 35 anys, han sigut comptades les seves aparicions públiques. L’última vegada que va aparèixer en un acte mediàtic va ser el 2016, quan precisament la seva filla Celia va presentar un disc amb què homenatjava la seva mare. «Respectem la teva pau i ens engrandeix la teva fermesa. Encara més admirem els teus valors i volem que brillis amb més força, però al lloc de calma que has triat. Per això, Pepita, és un honor per a la meva germana María Esteve i per a mi anar a recollir en nom teu el Goya d’honor que amb tant afecte i veritat entrega l’acadèmia. Amb tot el nostre respecte i amor, sempre», ha deixat escrit a les xarxes socials aquest mateix matí Celia Flores, amb una imatge en què tant ella com la seva germana María apareixen somrients menjant crispetes.

De la mateixa manera es pronunciava María Esteve. «Avui és la festa del cine espanyol i la meva germana Celia i jo no podem estar més orgulloses de representar la meva mare i recollir en nom seu aquest reconeixement tan bonic que amb tant afecte li atorga l’acadèmia i que tanta il·lusió li fa, que és el Goya d’honor. ¡Felicitats, Pepita! ¡T’ho mereixes!», va escriure junt amb una imatge també amb la seva germana.