JUDICI A NOVA YORK

Rosie Perez avala l'acusació de Sciorra contra Weinstein

L'actriu de 'Haz lo que debas' testifica al judici contra el productor

zentauroepp51928719 rosie perez200124215823

zentauroepp51928719 rosie perez200124215823 / Richard Drew

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Dijous, poc després que Annabella Sciorra oferís sota jurament el demolidor i commocionat relat detallant com va ser la violació de què acusa Harvey Weinstein, l’advocada principal del productor va passar hores intentant posar en qüestió la versió de l’actriu, interrogant-la durament sobre per què no va acudir a la policia, posant en dubte la seva veracitat i arribant a emetre un fragment d’una entrevista en televisió que feia broma sobre haver mentit en entrevistes promocionals de premsa. La lletrada, Donna Rotunno, la qüestionava també per no haver-l’hi dit a ningú. Però Sciorra sí que l’hi havia explicat a algú: la seva amiga i també actriu Rosie Perez. I aquest divendres, després que el jutge James Burke donés permís perquè testifiqués, la nominada a l’Oscar per ‘Sin miedo a la vida’ ha avalat l’acusació de Sciorra.

Segons ha explicat Perez, una nit de 1993 va trucar a la seva amiga per sortir juntes i quan li va contestar amb la veu alterada li va preguntar què havia passat. «Crec que ha passat una cosa dolenta, crec que he sigut violada», va contestar Sciorra, que no va voler identificar el seu agressor malgrat les preguntes de Perez. «No puc, no puc, me n’he d’anar», li va dir entre llàgrimes abans de penjar.

Perez ha dit que va continuar intentant trucar-li tota la nit «però ella no agafava el telèfon». «Ho vaig intentar. Ella no volia parlar-ne. Estava encara molt descomposta».

La confirmació

Notícies relacionades

L’any següent, quan Perez es va assabentar que Weinstein estava assetjant Sciorra a Londres (un episodi que l’actriu també va relatar en la seva declaració dijous), li va trucar. Li va preguntar si era el productor qui l’havia violat uns mesos enrere i Sciorra l’hi va confirmar. Li va dir llavors que ho hauria de denunciar a la policia però l’actriu li va replicar: «No puc. Em destruirà. Destruirà la meva carrera».

La defensa de Weinstein ha provat de frenar el cop que pot representar la corroboració de Perez posant-la en qüestió, per exemple, per no haver anat a veure Sciorra immediatament. I quan l’actriu de ‘Haz lo que debas’ va replicar que «estava sent respectuosa» Damon Cheronis, un dels advocats del productor, va replicar amb sorna «¿Respectuosa la nit d’una amiga que podia haver sigut agredida aquella nit?. Perez va explicar que va entrar «en pànic». «Quan una amiga t’explica una cosa així no saps que fer».