Rosalía estrena cançó: 'A palé'

El nou senzill de l'artista ha sigut publicat aquest dijous a mitja tarda a totes les plataformes

captura

captura

1
Es llegeix en minuts

Molt més crua i agressiva i prescindint pràcticament de la delicadesa melòdica que l’ha fet famosa, la cantant Rosalía ha presentat aquest dijous un nou tema titulat ‘A palé’, en el qual, com a novetat, s’atreveix a rapejar.

Aquest llançament, que es produeix al complir-se un any de la publicació del seu exitós segon disc d’estudi, ‘El mal querer’ (2018), ha arribat per sorpresa a les plataformes de ‘streaming’ després d’un únic avís previ en el seu compte d’Instagram.

Coproduït una vegada més per Rosalía i El Guincho, i també per Frank Dudes, el títol del tema fa referència als palets que s’acumulaven als afores de Barcelona on es va criar Rosalía, en una zona dedicada a la fabricació de vehicles pesats.

Aquest és l’univers que il·lustra el videoclip que acompanya el llançament d’‘A palé’ i que ha sigut dirigit per Jora Frantzis, segons ha explicat la seva oficina de premsa.

Tan vistós i particular com les seves anteriors produccions, l’artista llueix una pròtesi dental daurada i una frondosa cella contínua, a l’estil de Frida Kahlo, ballant i saltant entre contenidors apilats.

La lletra

«Todo lo que me invento me lo trillan / chándal, oro, sellos y mantilla / restos de caviar en la vajilla / Mi Kawasaki va por seguiriyas», canta en la lletra d’aquest ‘A palé’, en una picada d’ullet a la influència estètica i musical que ha tingut la seva irrupció en el panorama musical internacional.

Notícies relacionades

Protagonista de l’última edició dels European Music Awards (EMAs), de la cadena MTV, en els quals va aconseguir un nou guardó gràcies a ‘Con altura’, juntament amb J Balvin, Rosalía ha sigut a més distingida en el passat amb dos Grammy Llatins pel seu tema ‘Malamente’ i dos Video Music Awards (VMA), també d’MTV.

Aquest divendres està prevista la seva presència en la cerimònia de lliurament de Los40 Music Awards a Espanya, país on el seu disc ‘El mal querer’ continua entre els 20 més venuts i 52 setmanes després es manté en llista amb la certificació d’àlbum de platí.

Temes:

Rosalía