Mor Kim Shattuck, baixista dels Pixies, a causa de l'ELA als 56 anys

La música, líder de la banda The Muffs, lluitava des de feia dos anys contra la malaltia

zentauroepp26080653 primavera sound pixies musica191003125000

zentauroepp26080653 primavera sound pixies musica191003125000

1
Es llegeix en minuts

Kim Shattuck, líder de la banda The Muffs i especialment coneguda a nivell internacional per haver exercit com a baixista de Pixies, ha mort als 56 anys com a conseqüència de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) contra la qual lluitava des de feia dos anys.

«Estem devastats per la seva mort. Era una música genuïna, compositora i intèrpret que va comprometre la seva vida amb la causa. Ens va portar tota la seva força i esforç, i som afortunats que ho compartís amb nosaltres. DEP». Així se n’han acomiadat aquest dijous els seus excompanys de Pixies a través d’un missatge publicat a Twitter. La notícia va ser transmesa en un primer moment per la parella de l’artista, Kevin Sutherland, que a través de la seva pàgina de Facebook va relatar que «Kim havia mort en pau al seu llit».

Notícies relacionades

Shattuck (Los Angeles, 1963) va començar la seva carrera com a membre de The Pandoras i va militar en altres formacions com ara The Beards, i es va convertir en un nom destacat de l’escena alt-rock especialment als anys 90. 

El 2013 es va unir a la banda de Boston Pixies per cobrir durant una gira per Europa la vacant de baixista que hi havia després de la marxa sobtada de Kim Deal, però la seva condició de membre de Pixies només es va mantenir fins al final del ‘tour’. Després de cinc anys d’inactivitat, casualment està previst que el pròxim 18 d’octubre es publiqui nou material inèdit de The Muffs sota el títol de ‘No holiday’.