QUÈ FER AVUI A BARCELONA

El Poble Espanyol celebra la gran festa anual de LEGO i Playmobil

S'hi poden veure grans diorames, curts, participar en tallers o en una gimcana i visitar les botigues

En l'edició d'aquest any s'han utilitzat més de 400.000 peces col·locades en gairebé 7.000 hores de feina

fira-de-clicks-i-lego-a-poble-espanyol-5

fira-de-clicks-i-lego-a-poble-espanyol-5

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Per als nens d’avui dia, els LEGO i els Playmobil són la versió moderna del que per a les generacions anteriors van suposar els Madelman, el Tente o l’Exin Castillos, personatges o construccions que estimulen la nostra imaginació i ens fan somiar amb mons que, probablement, mai coneixerem. Els pares també s’han apuntat a aquesta moda i comparteixen la seva il·lusió convertint-se en els seus còmplices, i tampoc és tan estrany que alguns adults s’aficionin a col·leccionar-los tot i que no tinguin nens. Doncs bé, la gran festa d’aquests simpàtics ninotets arriba un any més al Poble Espanyol amb tota mena d’activitats relacionades amb ells.

El recinte reuneix cada any milers de persones en aquesta festa. / POBLE ESPANYOL

Per comprovar la magnitud de l’acte, n’hi ha prou de repassar les xifres que exhibeix. En total s’han utilitzat 400.000 peces i figures de LEGO a què s’han dedicat 5.000 hores de preparació i muntatge i 30.000 de Playmobil, en què s’han invertit 1.800 hores i l’afluència de visitants es calcula entorn de les 15.000 persones. Déu-n’hi-do... En aquesta fira podrem trobar espectaculars diorames, tallers, aconseguir peces de col·leccionista, veure curtmetratges o participar en una divertida gimcana, entre altres activitats.

Els diorames de Playmobil es poden veure en un envelat. / POBLE ESPANYOL

Diorames històrics i d’edificis

A l’envelat situat a l’extrem oposat de l’entrada principal s’exposaran els diorames de les col·leccions de Playmobil, que aporta 14 exemples. Passarem dels mons fantàstics dels contes màgics, les fades i els trolls a Star Wars, viurem moments històrics a l’antic Egipte, l’època dels romans, les Croades, el període medieval, la retirada de Napoleó de Rússia, els víkings o la guerra d’Independència nord-americana, podrem cavalcar a la secció d’hípica, viatjar per l’espai o descobrir els secrets de la sèrie La casa de papel.

L’antiga Roma és objecte d’un espectacular diorama. / POBLE ESPANYOL

D’altra banda, LEGO exposa (a l’ajuntament) un completíssim resum de la ciutat LEGO amb el seu parc d’atraccions, grans edificis famosos, els ninots de la sèrie animada Ninja Go i vehicles technic de grans dimensions. Però a més, ens traslladarem a l’Edat Mitjana, a l’abismede Helm de ‘El senyor dels anells’ i penetrarem a l’escola de Hogwarts guiats per Harry Potter. Per a la nostra tranquil·litat, totes les peces estan emmarcades en urnes perquè alguns petits poden tenir la mà molt llarga i pretendre incorporar-los a la seva col·lecció privada. Algunes famílies que es van inscriure prèviament també podran participar en el concurs per fer el seu propi diorama i podrem veure com els construeixen.

La popular LEGO City també està representada. / POBLE ESPANYOL

Buscant el click perdut

Ens hem de fixar en tots els detalls, ja que hi ha una gimcana en què haurem de trobar cinc clicks amagats (com Elvis o un cavaller medieval) a cada una de les zones de l’exposició. No és una tasca fàcil però encara així, és possible. Si ho aconseguim podem entregar el resultat de les nostres indagacions i participar en el sorteig d’un regal que ens encantarà: un carnet familiar per visitar el Poble Espanyol gratis. Per conèixer tots els requisits es pot acudir al punt d’informació, on també hem de dipositar la nostra papereta i... ¡a veure si hi ha sort!

Podrem aconseguir fotos amb versions gegants d’aquests personatges. / POBLE ESPANYOL

Tallers, mercat, gastronomia, cine i contes

Notícies relacionades

La plaça Major serà el lloc on se celebraran la majoria d’activitats. Hi ha diversos tallers, un per edificar la nostra ciutat favorita i un espai per dibuixar i pintar. També hi haurà un photocall (a la glorieta) perquè ens emportem un record fotogràfic d’aquest dia, food trucks perquè puguem sadollar la nostra gana amb una gran varietat de delicadeses i els temptadors llocs de venda amb caixes de segona mà o lots descatalogats difícils de trobar. És l’espai més perillós del recinte, on ens deixarem el sou si accedim a les demandes infantils. Millor evitar-lo i deixar els petits als tallers perquè els pares puguin comprar sense aclaparaments (si els deixen).

El mercat ambulant és la zona més perillosa... per als pares. / POBLE ESPANYOL

A l’Espai Teatre es projectaran sense treva diversos curtmetratges amb personatges de Playmobil mentre que la plaça Aragonesa acollirà els Contacontes (a càrrec de La Perla Teatro), que explicaran històries màgiques que, alhora, aporten valors importants. A l’edifici que es troba just davant també podrem disfrutar de Festa, una experiència multimèdia sobre les festes més representatives del país que els habituals del Poble ja saben que és l’espai més fresquet si ens toca un dia de calor. Una fira plena d’atractius per passar un dia complet i molt entretingut, ideal per a tota la família.

Fira de Clicks i Lego al Poble Espanyol

Lloc:  Poble Espanyol (avda. Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).

Horaris:  avui, diumenge, de 10 a 20 hores.

Preu:  de 5 a 6 euros (residents en Catalunya).

Més informació:  www.poble-espanyol.com