QUÈ FER AVUI A BARCELONA

7Fun!, un nou centre per escalar, jugar i viure experiències virtuals

Té un rocòdrom a l'aire lliure, 18 plafons per intentar arribar al cim i una zona de jocs infantils

Podem sentir-nos en una carrera de motos o cotxes, en una muntanya russa o disparar zombis

7-fun-tarde-00

7-fun-tarde-00

6
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Aquests dies els nens estan revolucionats. La tornada a l’escola després de les interminables vacances estivals sempre resulta difícil i necessiten més que mai desfogar-se, córrer, saltar i entretenir-se amb noves experiències. Fa poc més d’una setmana que Barcelona acull un nou centre que pot fer realitat aquesta aventura. Es tracta del 7Fun!, un local destinat al lleure familiar (també poden participar els adults) que s’ha instal·lat al SOM Multiespai, nova denominació que rep ara l’Heron City.

L’elegant vestíbul que dona pas a l’experiència. / 7FUN

Està situat a la primera planta, davant els cines, i ocupa una superfície de 2.000 metres quadrats dedicats a l’entreteniment. És el segon parc d’aquest tipus que obre aquesta empresa, que ja en té un en funcionament a Alcalá, a Madrid, i té previst inaugurar-ne pròximament un altre a Cornellà. L’espai ha sigut dissenyat per la interiorista Silka Barrio i destaca pel seu original vestíbul en blanc i negre, tan elegant com divertit. És la porta d’entrada a un món de sensacions. ¡Benvinguts!

‘FunnyClimb’, uns originals plafons per practicar l’escalada. / 7FUN

Per començar podem provar amb el FunnyClimb. Consisteix en 18 plafons verticals per practicar l’escalada a partir dels 4 anys i els adults també s’hi poden apuntar. Després de rebre unes breus instruccions, els monitors ens instal·len l’arnès i ja podem començar a pujar (en alguns per motius de seguretat és convenient utilitzar casc). Trobarem les tradicionals parets per anar ascendint amb divertits colors, però també n’hi ha d’altres més originals.

. / 7FUN / La seguretat és sempre el més important

Per exemple, una d’aquestes té a dalt un cronòmetre perquè puguem calcular quant temps hem trigat a arribar al cim i superar el nostre propi rècord. Una altra té un llum vermell que et persegueix i el repte consisteix a arribar a dalt abans que t’enxampi. També podem intentar arribar fins a la part superior per pujar en una plataforma o saltar per uns cilindres que cada vegada són més alts. Sempre estem units a una corda que evita qualsevol accident però, ¡atenció! al cap d’una estona els petits descobreixen que el més divertit no és pujar... sinó deixar-se caure i, llavors, ja no hi ha qui els pari.

El Ninja Play inclou un laberint amb tota mena d’atraccions. / 7FUN

A continuació podem visitar el Ninja Play, una sala per a nens dividida en dues parts. A l’esquerra tenim un laberint ple d’atraccions: tobogans, rampes, uns cilindres de plàstic que poden esquivar o colpejar i diversos pisos per pujar, baixar, córrer i treure tota l’adrenalina que porten dins. A la dreta, dos espais plens de quadrats d’espuma en què també hi ha cordes per saltar com Tarzan a la liana, unes boles gegants per quedar-se suspesos, una escala per penjar-se, unes anelles o unes xarxes. Se’ls pot deixar sols perquè sempre hi ha algun monitor que els vigila i els obliga a respectar les normes, tot i que no sempre els fan cas, ja se sap. Si no aconseguim que es cansin aquí és que és una missió impossible.

 / 7FUN / En aquest espai poden jugar amb boles, anelles i cordes.

Després de tant exercici ens anirà bé una mica de descans... o no, perquè l’atracció següent també té alguna cosa de desgast. Es tracta de la sala de màquines de realitat virtual per endinsar-se màgicament en altres mons. Podem començar provant en un parell de cadires contigües que es mouen sense parar en què cal escollir entre nou programes diferents d’uns 5 minuts de durada que seguirem a través del nostre visor. Allà ens sentirem en una nau espacial en una aventura que recorda molt al desenllaç del primer Star Wars, però en aquest artefacte no podem disparar, només contemplar. Els nens poden sentir-se al mig de Com ensinistrar un drac o provar dos exemples diferents de viatge pel fons del mar.

Podem viure nou experiències diferents des de dos seients que es mouen. / 7FUN

Els més atrevits (millor que siguin adults) poden pujar a la muntanya russa o el tornado per sentir-se en dues atraccions de fira, cada una amb dos nivells diferents. El mareig està gairebé assegurat en el més complex. I ja els més valents poden provar Jinxed que és una altra muntanya russa, sí, però combinada amb una espècie de túnel del terror. Acabarem fent salts a la butaca.

El simulador automobilístic ens permet escollir circuit i cotxe. / 7FUN

Els amants de la velocitat també poden experimentar el vertigen de córrer en la simulació d’una cursa automobilística. El millor és que podem escollir el model de cotxe que vulguem (Porsche, Ferrari, fins i tot l’Aston Martin de James Bond), si volem que sigui automàtic, el tipus de competició en què volem participar (ral·li, Fórmula 1, GTI, karts, etcètera) o el circuit (sí, també hi ha el de Montmeló). Costa una mica controlar els comandaments (volant i pedals més el visor 3D) però una vegada que tenim l’experiència necessària podem desafiar-nos amb qualsevol.

Viurem una carrera en una moto semblant a la de la pel·lícula ‘Tron’. / 7FUN

Si encara no n’hem tingut prou pujarem a una moto futurista molt similar a la de la pel·lícula Tron. És un arcade en què haurem de competir amb altres vehicles per arribar els primers esquivant tota mena d’amenaces. I sí, la moto es mou. Per tant, no només haurem d’accelerar i frenar, ja que també ens hem de moure a esquerra i dreta. Té un temps determinat, però si ho fem bé es va prolongant.

Podem disparar a naus espacials, zombis o sentir-nos en una guerra. / 7FUN

L’última experiència d’aquesta sala és per als qui disfruten disparant. Hi ha tres opcions diferents: les naus espacials (que recorden una mica a l’enyorat Space Invaders però més modern), el militar (per sentir-se enmig de la batalla d’una guerra) i el més demandat, el de matar zombis. Som en una ciutat que sembla de The walking dead i els morts vivents surten dels racons més inesperats. Pots quedar-te en un racó i anar eliminant-los però ¡compte! si et gires una mica t’adones que també apareixen pels costats i ens poden donar algun ensurt, ja que són rematadament desagradables.

Una part del rocòdrom a l’aire lliure és per a nens i adults. / DAVID MOMBLAN / 7FUN

Per acabar, podem pujar a la planta superior i viure una mica més tranquil. Allà s’ha habilitat un bar i un rocòdrom gegantí a l’aire lliure en dos espais. El de l’esquerra és més professional i l’altre, per a principiants. Això sí, sempre és recomanable roba còmoda i hem de portar peus de gat. Un matalàs a terra ens protegirà de possibles caigudes. Les parets són plenes de llocs on agafar-se i triangles de colors diferents.

L’altra paret del rocòdrom està reservada a experts. / 7FUN

Notícies relacionades

Un altre dels elements que destaca de totes aquestes atraccions és que sempre hi ha un equip de joves que ens ajudaran a evitar perills i que ens faran recomanacions perquè disfrutem al màxim de la nostra estada. Són uns nois molt amables i preparats que contribueixen decisivament a passar-s’ho bé i que ens ajudaran davant de qualsevol problema. I això és només el principi, perquè també acullen festes d’aniversari i tenen pensat incorporar nous jocs virtuals i reptes per a tots els públics. Un centre per divertir-se 7 vegades... o moltes més.

Els monitors aconsellen als nens les millors opcions.

7Fun: Barcelona

Lloc:  Centre SOM Multiespai (avinguda Rio de Janeiro, 42).

Horaris:  de dilluns a dijous (de 17 a 21 h), divendres (de 17 a 22 h), dissabte (d’11 a 22 h) i diumenge (d’11 a 21 hores).

Preu:   veure llista de tarifes.

Més informació:  www.7funcenter.com