TEATRE DE CARRER

Fira Tàrrega tanca un bon balanç

La directora Anna Giribert valora positivament el nivell artístic en la seva primera edició al capdavant de la mostra

zentauroepp49769813 icult tarrega190908180211

zentauroepp49769813 icult tarrega190908180211

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La directora de Fira Tàrrega no podia estar més contenta després de tancar aquest diumenge la seva primera edició al capdavant d’aquesta popular mostra de teatre de carrer a Tàrrega. «Des del punt de vista artístic hi ha bones sensacions», ha assenyalat Anna Giribert, que ja pensa en la 40a edició, la del 2020. «Els pròxims quatre anys continuarem aprofundint en les línies d’aquesta edició: territori, identitat, reflexió i compromís».

Ha sigut un èxit quant a concentració de professionals: 990 de 31 països, segons l’organització, amb un augment d’entitats representades. «La nova disposició de La Llotja ha facilitattrobades entre artistes, exhibidores i productores», reconeix Giribert. 

La capital de l’Urgell s’ha omplert durant tres dies de gent i artistes gràcies al benèvol clima. A més dels seus carrers, places, escoles, antigues fàbriques i poliesportius municipals, la fira va arribar fins a pobles com la Figuerosa, de 25 habitants, on Quim Vigas va oferir ’La llista’, suggeridora proposta amb molta filosofia.

«Cridar com les vostres àvies»

Notícies relacionades

I del camp de Tàrrega al d’Astúries amb ‘Trópico de Covadonga’, de Rodrigo Cuevas. El provocador artista va sortir per la porta gran. «¡Cridar com les vostres àvies!», animava, desencadenat i murri. No passava desapercebut amb els seus esclops brillants i un vestit entre la tradició i la modernitat, a joc amb les seves cançons, que va servir acompanyat per quatre magnífics músics i projeccions d’imatges antigues en blanc i negre de la seva terra i la seva gent. Aire de camp i estètica ‘queer’.

Entre les propostes estrangeres va triomfar ’Garden party’, una desmarxada sàtira de la burgesia dels francesos Compagnie nº8. Pel que fa a la producció espanyola, s’ha de destacar la gran connexió a la plaça de les Nacions amb els murcians d’Uparte i les seves dinàmiques i increïbles acrobàcies.

Temes:

FiraTàrrega