PROPIETAT INTEL·LECTUAL

Taylor Swift tornarà a gravar els seus primers discos per recuperar els drets

L'artista vol recuperar els drets de la seva antiga discogràfica, comprada per un empresari al qual acusa d'assetjament

zentauroepp45971892 bestpix181121174920

zentauroepp45971892 bestpix181121174920 / Jun Sato TAS18

1
Es llegeix en minuts
Efe

La cantant nord-americana Taylor Swift ha anunciat aquest dijous a Nova York queregravarà els seus cinc primers àlbums a partir del novembre del 2020, just un dia abans de la sortida del seu nou treball "Lover".

Swift, en una entrevista en el programa "Good Morning America" de la cadena ABC, va confirmar els rumors sobre una possible regravació dels seus discos: "Sí, és veritat, i és una cosa que m’emociona molt fer. El meu contracte diu que, a partir del novembre del 2020, l’any que ve, puc regravar els àlbums de l’1 al 5".

L’afirmació va suposar una cridòria entre tots els fans assistents al xou que ha protagonitzat l’artista en el novaiorquès Central Park, on ha ofert un breu concert de cançons noves com "ME!" o "You Need to Calm Down", així com altres èxits anteriors com "Shake It Off".

Acusacions d’assetjament

Aquesta decisió de la cantant ve després de la compra del seu antic segell discogràfic Big Machine per part de l’empresari nord-americà Scooter Braun, representant de Justin Bieber o Ariana Grande, i que Taylor Swift ha definit com a assetjador.

Swift, de 29 anys, ha reaccionat a la notícia coneguda el juliol passat acusant l’amo de Big Machine, Scott Borchetta, de no entendre la "lleialtat" més enllà d’un contracte, i Scooter Braun de sotmetre-la a un "assetjament incessant i manipulador" durant anys.

"Scooter m’ha desposseït del meu treball vital, el qual no he tingut l’oportunitat de comprar. Bàsicament, el meu llegat musical està a punt d’anar a les mans d’algú que ha intentat desmantellar-lo", ha dit Swift, per a qui Borchetta i Braun busquen "controlar una dona que no vol ser associada amb ells".

Nova vida amb nou disc

Ara, la cantant busca regravar "Taylor Swift" (2006), "Fearless" (2008), "Speak Now" (2010), "Red" (2012) i "1989" per tenir els seus drets: "Crec que els artistes mereixen que el seu treball els pertanyi", ha assegurat.

La intèrpret ha explicat sobre el seu nou treball, "Lover", que "una de les coses més importants d’aquest àlbum" és que serà el primer que li pertanyi en la seva vida. El disc surt a la venda divendres que ve, però en la prevenda ja s’han adquirit prop d’un milió de còpies.

Notícies relacionades

"És una bogeria", va dir Swift davant de les càmeres del programa matutí, agraint als seus fans el "meravellós recolzament".

També ha comunicat que aquest projecte per recuperar els seus drets d’autora li prendrà molt temps: "Durant l’any que ve estaré molt ocupada".