ESCÀNDOL A L'ÒPERA

La soprano Pilar Jurado defensa Plácido Domingo: "És un perfecte cavaller"

La presidenta de la SGAE afirma que "mai s'ha sentit assetjada" en la seva relació amb el tenor

zentauroepp48752612 pilar jurado sgae190813115318

zentauroepp48752612 pilar jurado sgae190813115318

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La soprano i presidenta de la SGAE, Pilar Jurado, ha defensat aquest dimarts el tenor Plácido Domingo, a qui nou dones han acusat d’assetjament sexual, assegurant que ella "mai" s’ha vist en aquesta situació i que el cantant és "un perfecte cavaller".

"És complicat perquè jo no sé el que ha viscut altra gent i no puc dir si és veritat o mentida, perquè no era allà. Però sí que puc dir que amb mi la relació amb ell ha sigut d’un perfecte cavaller i d’afectivitat absoluta", ha assenyalat en declaracions a Europa Press la soprano, que ha treballat en diverses ocasions amb el tenor.

Jurado s’ha mostrat "sorpresa" que hagin sortit aquestes acusacions, ja que la seva relació amb Domingo ha sigut "sempre meravellosa". "S’ha comportat com un senyor i ha sigut profundament cordial i molt afectiu", ha afegit, per recordar alguns "detalls preciosos" amb ella.

Roses blanques

"Quan vaig estrenar la meva òpera al Teatre Real va estar molt pendent de com anaven els meus assajos i, quan va marxar perquè havia de cantar al Metropolitan, va enviar des d’allà un ram de roses blanques espectaculars", ha assenyalat, per després recordar com ella li va regalar també en una altra ocasió una de les seves partitures.

"El que ha generat sempre amb mi ha sigut una relaciód’afectivitat absoluta, però mai de la vida m’he sentit assetjada ni obligada a fer res que no volia: és una cosa tremenda i estic en xoc", ha admès.

Notícies relacionades

La presidenta de la SGAE ha reiterat que és una persona que fa "moltíssims anys que lluita contra la violència de gènere", perquè creu que les dones "mereixen anar per la vida sense haver d’anar mirant cap enrere, la qual cosa és una situació que s’ha agreujat en els últims anys".

No obstant, ha matisat que, en alguns casos, resulta "complicat" abordar-los, perquè "un no viu aquesta situació". "S’hauria de veure fins a on... Perquè hi ha gent que directament pot acostar-se també a una altra per interessos. És complicat", ha conclòs.