ÒBIT

Mor Henri Belolo, el doctor Frankenstein de Village People

El productor, mort als 72 anys, va crear juntament amb el seu soci Jacques Morali el famós grup, un golàs de la comunitat gai a la cultura dominant

undefined8988639 members of the pop music group village people  l r back row 190805212032

undefined8988639 members of the pop music group village people l r back row 190805212032 / FRED PROUSER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Henri Belolo, productor del grup Village People i pioner de la música disco, ha mort aquest dilluns als 72 anys, segons la societat d’autors francesa, la Sacem. 

Belolo, nascut al Marroc el 1936, va crear als anys 70 la discogràfica Carabine Music. La seva carrera va agafar un impuls especial quan es va traslladar als Estats Units.

Notícies relacionades

Juntament amb el seu amic i soci Jacques Morali, també nascut al Marroc i mort el 1991, va crear Ritchie Family, un grup vocal de música disco originari de Filadèlfia, i els Village People, pels quals va rebre un Grammy el 1979. Belolo i Morali operaven sota el nom de Can’t Stop Productions. Village People, grup que acabaria sent un dels gols més importants marcats per la comunitat gai a l’hegemònica cultura heterosexual, va néixer quan Belolo i Morali van rebre una ‘demo’ de l’actor i cantant Victor Willis. Per acompanyar-lo, van reclutar els ballarins que tots coneixem.  

A França, Belolo va ser un dels introductors del hip-hop, amb el grup Break Machine i el seu tema ‘Street Dance’, a començaments dels anys 80. Belolo també va fundar el segell Scorpio Music, una marca independent que va introduir la música house a França.

Temes:

Música