FESTIVAL AQUEST DISSABTE

Els jueus ultraortodoxos carreguen contra Eurovisió per violar el 'shabat'

undefined42761694 ultraortodoxos  60 minuts190515154131

undefined42761694 ultraortodoxos 60 minuts190515154131

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un corrent de jueus ultraortodoxos van convocar una pregària especial aquest divendres a Israel contra els treballs que "profanen" el shabat, la jornada sagrada de descans per al judaisme, a causa de la celebració aquests dies del festival d’Eurovisió.

Els rabins Haim Kanievsky i Gershon Edelstein, líders del corrent haredí no hassídic, van demanar a través d’una circular pública titulada "El lament del shabat" que se celebrin oracions especials a les sinagogues aquest divendres a mitjanit, ha informat la ràdio pública israeliana Kan.

Ho fan en senyal de rebuig al desacatament públic del ‘shabat’ i que molts jueus es veuran obligats a treballar dissabte amb motiu del festival.

Des que Israel va guanyar el seu dret a convertir-se en el país amfitrió d’Eurovisió l’any passat ha hagut de fer front a dificultats plantejades per la població ortodoxa. Un ministre ultraortodox va arribar a demanar que es canviés de dia el festival perquè no coincidís amb la festa jueva.

Notícies relacionades

Aquesta festivitat exigeix un descans absolut sense activitats institucionals ni d’organismes oficials i en què no hi ha transport públic durant el shabat, que comença al caure el sol divendres i acaba dissabte al vespre.

Per exemple, la banda musical israeliana Shalvá, composta per joves amb diferents discapacitats, i que era favorita en totes les enquestes per representar el país, va abandonar el concurs després de negar-se a treballar durant aquesta jornada.