UN ANY D'HOMENATGES

Les imatges d'Eugene Smith reviuen a Santa Coloma

L'Associació Colomenca d'Aficionats a la Fotografia recrea als carrers de la ciutat 'Deleitosa', el famós assaig del fotògraf nord-americà

zentauroepp48119474 eugene smith190512154015

zentauroepp48119474 eugene smith190512154015

1
Es llegeix en minuts
Mònica Tudela
Mònica Tudela

Periodista

Especialista en fotografia i video

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passejant aquest diumenge per alguns carrers de Santa Coloma de Gramenet, podia semblar que s’havia fet un salt en el temps i en l’espai, i que s’havia retrocedit a 1950, a la localitat extremenya de Deleitosa. I gairebé va ser així. Els responsables van ser els membres del’Associació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF) Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF), que van recordar, una vegada més, la figura del gran fotògraf nord-americà W. Eugene Smith als carrers de la ciutat. En aquesta ocasió es tractava de recrearl’assaig fotogràfic 'Deleitosa', realitzat per Smith en aquesta data i un dels més famosos del pare del fotoperiodisme.

Veïns i amics de la localitat es van vestir d’època i van emular les famoses fotos del reportatge d’Eugene Smith, mentre gran quantitat de fotògrafs els seguien amb les seves càmeres per fer-los fotos. L’esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de la companyia de teatre Carro de Baco de Santa Coloma de Gramenet.

JOAN GUERRERO

Notícies relacionades

Aquest esdeveniment forma part del projecte fotogràfic que durant tot aquest any l’ACAF dedica a W. Eugene Smith. El projecte inclou esdeveniments de recreació com el d’ahir, i un altre de similar que ja es va celebrar al març, però també n’hi haurà d’altres com xerrades, i una exposició fotogràfica final que evocarà l’esperit i les temàtiques del mestre de l’assaig fotogràfic.

"Smith és mundialment conegut per les seves fotografies de contingut social, de denúncia de la guerra, la misèria i altres mals que pateixen els éssers humans. Amb aquest esdeveniment, hem volgut recordar l’extrema pobresa d’una Espanya sotmesa a una terrible fam, dolor i frustració, que, a més, vivia aferrada a una fe antiga, i la falta de recolzament de la societat espanyola, especialment la rural, de la postguerra civil, tal com ho va fer Smith als anys cinquanta a 'Deleitosa'", comenta Lourdes Pujols, de l’ACAF.

JOAN GUERRERO

Temes:

Fotografia