Ábrego porta "La novia del viento" els dies 9, 10 i 11 a Catalunya

La companyia estrena la història de l'artista surrealista Leonora Carrington al teatre Espai del Vendrell i a la sala Carro de Baco de Santa Coloma de Gramenet

la-novia-del-viento

la-novia-del-viento

1
Es llegeix en minuts

La companyia Ábrego Teatro representarà el seu muntatge "La novia del viento" aquesta setmana a Catalunya, en concret, el 9 maig al teatre Espai del Vendrell i els dies 10 i 11 a la sala Carro de Baco, de Santa Coloma de Gramenet.

Segons ha informat aquest dimarts Ábrego, aquestes representacions formen part de la gira nacional que està realitzant aquest any.

També ha destacat que aquesta obra està interpretada per l’actriu María Vidal i que recrea la increïble història, plena d’intriga i d’amor en l’art i en la vida, d’una artista que fidel als seus principis mai va voler definir-se com a surrealista, antifeixista, musa ni feminista.

La representació és el resultat d’un procés creatiu emprès fa anys per Pati Domenech, responsable d’Ábrego Teatro, i s’hi s’explica com la surrealista Leonora Carrington va viure amb a penes 20 anys l’experiència més aterridora de la seva vida a Santander.

En aquesta ciutat va ser ingressada al sanatori psiquiàtric del doctor Morales, en el qual va patir un intent de castració psíquica durant la seva estada per anul·lar la seva capacitat creadora.

Notícies relacionades

"La novia del viento" es va estrenar al Festival Contradansa de Covilha (Portugal), just abans de fer-ho a la sala Bonifaz de Santander, i ha viatjat a Estrasburg, Mèxic i Nova York, entre altres llocs.

Així, amb uns quaranta països visitats en els últims anys i més d’una desena de premis internacionals, Ábrego continua la seva gira nacional que la portarà pròximament a les Canàries, Castella i Lleó, País Basc o Andalusia.

Temes:

Teatre