ÈXIT GLOBAL

'Vengadores: Endgame' rebenta la taquilla mundial

La pel·lícula de superherois de Marvel supera les estimacions i recapta 1.200 milions de dòlars a tot el món

y2matecom---vengadores endgame trailer oficial en espaol hd svlsgzktzc0 1080p / periodico

1
Es llegeix en minuts

‘Vengadores: Endgame', l’esperadíssima cinta de superherois que suposa la culminació de l’univers cinematogràfic de Marvel, va batre aquest dissabte el rècord de taquilla als Estats Units i al món per a una estrena al recaptar 1.209 milions de dòlars(1.084 milions d’euros), va informar ahir la productora Disney.

En només cinc dies, i quan encara falta per comptabilitzar la jornada de diumenge, la pel·lícula va aconseguir ingressos de 350 milions de dòlars (313 milions d’euros) en el mercat nord-americà i canadenc; i 859 milions (770 milions d’euros) a nivell internacional.

A la Xina, un dels grans mercats en auge, la cinta va recaptar 330 milions de dòlars (295 milions d’euros).

Vengadores: Endgame" es converteix així en l’estrena més gran en la història i supera 'Vengadores: Infinity war' (2018), l’anterior cinta de la saga, el desembarcament de la qual en els cines a tot el món li va donar 640,5 milions de dòlars (574,2 milions d’euros).

‘Vengadores: Endgame' es pot veure en 4.662 cines en el mercat dels Estats Units i el Canadà, segons el portal especialitzat Box Office Mojo, una dada amb la qual supera 'Gru 3: El meu dolent preferit’ (2018) i les seves 4.529 sales.

Com a exemple de la bogeria que ha despertat aquest film, AMC, la cadena de cines més gran dels EUA, va anunciar que alguns dels seus establiments estaran oberts les 24 hores fins diumenge.

Notícies relacionades

Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Brie Larson, Chris Evans, Chadwick Boseman i Tom Holland són només algunes de les estrelles de Hollywood que apareixen en el repartiment d’aquesta superproducció que suposa la pel·lícula número 22 de Marvel. En aquesta cinta, sota la direcció dels germans Russo, els superherois que segueixen amb vida després de 'Vengadores: Infinity war' (2018) provaran de derrotar el malvat i, en aparença invencible, Thanos (Josh Brolin).

I en l’horitzó a mitjà termini de 'Vengadores: Endgame' pot estar el rècord de la pel·lícula més taquillera de la història, un lloc d’honor que, almenys ara per ara, ocupa 'Avatar' (2009) amb 2.788 milions de dòlars (2.499 milions d’euros). 

Temes:

Marvel Cine