CITA CINÈFILA

El festival D'A avança el seu programa per a l'edició 2019

zentauroepp47256030 un moment de la cinta  vivir deprisa  amar despacio  del dir190307223613

zentauroepp47256030 un moment de la cinta vivir deprisa amar despacio del dir190307223613 / Vivir deprisa amar despacio

1
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El D’A Film Festival acaba d’anunciar un grapat de títols de la seva ja novena edició, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig. És només una prometedora part d’un programa que arribarà a les cent pel·lícules, al voltant d’un terç presentades pels seus directors.

El festival arrencarà amb la comèdia romàntica 'Un hombre fiel’, nou llarg com a director de Louis Garrel després de 'Los dos amigos’, vist en el D’A 2016. Protagonitzada pel mateix Garrel, (la seva dona) Laetitia Casta i Lily-Rose Depp, va sortir de l’últim festival de Sant Sebastià amb el premi al millor guió, coescrit per Garrel amb el mític Jean-Claude Carrière.

Entre les primeres confirmacions destaquen les dues noves pel·lícules d’un habitual del festival, Hong Sang-soo: 'Grass' i 'Hotel by the river'. Altres noms familiars del certamen són Andrés Duque, que presentaran 'Carelia: Internacional con monumento’, i Ryûsuke Hamaguchi, del qual veurem 'Asako I & II', de tot just dues hores de durada, una minúcia en comparació amb les cinc hores, disset minuts de 'Happy hour', guanyadora del premi del públic del D’A el 2016.

En l’edició d’aquest any es podran recuperar molts altres hits recents del circuit de festivals, incloent 'Nuestro tiempo’, de Carlos Reygadas; 'An elephant sitting still', del malaguanyat Hu Bo, o 'What you gonna do when the world’s on fire?' un altre híbrid de documental i ficció de Roberto Minervini.

També hi haurà pel·lícules de noms propis com Valeria Bruni Tedeschi ('La casa del verano'), Lluís Miñarro ('Love me not'), Ben Wheatley ('Happy new year, Colin Burstead') o Rick Alverson ('The mountain', el curiós repartiment del qual inclou Jeff Goldblum i Denis Lavant). Entre els noms joves amb futur destacarà Dominga Sotomayor, autora d’un relat iniciàtic ('Tarde para morir joven') ubicat al Xile de principis dels noranta.

Homenatge a Honoré

Notícies relacionades

La retrospectiva d’aquest any, com de costum en aliança amb la Filmoteca, estarà dedicada al crític ficat a cineasta Christophe Honoré, del qual ja vam poder veure l’homenatge a Jacques Demy ‘Les bien-aimés’ en el D’A 2012. No és l’únic musical d’una extensa, encantadora i malenconiosa filmografia que podrem repassar a consciència: de la inicial '17 fois Cécile Cassard' a la recent 'Vivir deprisa, amar despacio', passant per títols inèdits a les nostres pantalles com 'Dans Paris' o 'No ma fille, tu n’iras pas danser'.

Més informació sobre el D’A 2019, aquí.