QUÈ FER AVUI A BARCELONA

La Pedrera celebra avui la vuitena edició de la Festa Pallasso

Durant tot el dia actuaran divertits 'clowns' com Marcel Gros, Cristina Solé o Albert Vinyes

Hi haurà tallers de circ, aprendrem a fer màscares i riurem amb un espectacle itinerant

festa-pallasso-lp

festa-pallasso-lp

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

L’art del pallasso és dels més nobles que existeixen tot i que la paraula sol utilitzar-se amb un significat una mica pejoratiu. ¡Què hi ha millor que intentar fer riure els nens (i als adults, esclar)! I avui hi ha una bona oportunitat de disfrutar-los i aprendre d’ells en una festa que se celebra, a més, en un entorn únic, el gaudinià edifici de la Pedrera. Ja és la vuitena edició i inclou espectacles, jocs, tallers i tota mena d’activitats. És Carnaval, així que pintem-nos la cara de blanc, posem-nos el nas vermell i preparem-nos per disfrutar.

L’auditori acollirà l’espectacle d’un dels grans clowns, Marcel Gros, titulat Minuts. És un viatge apassionant i imaginatiu cap a un món minúscul en què juga amb imaginar arbres, animals i curiosos personatges. Cada escena és tractada com un petit conte en què els objectes prenen vida màgicament. Un pallasso clàssic que atrapa el temps en una capseta i ens insta a seguir els nostres somnis. Un muntatge deliciós però també molt divertit d’uns 50 minuts de durada que podrà veure’s de 12.30 a 18 hores.

 

 

Netejar un escenari i vestir-se de pallasso

A la sala Gaudí ens trobarem amb Cristina Solé, que presenta Wet Floor, en què interpreta una noia que té la missió de condicionar l’escenari perquè tot estigui net i en el seu lloc abans de l’arribada dels artistes. Però, com passa sempre, res surt com havia previst i les conseqüències són hilarants. Trenta minuts divertidíssims en què interactua amb el públic, es clava trompades i sembla que no hi hagi manera d’arreglar els desastres que va provocant. Tot va sempre a pitjor. Original i divertidíssim, es representarà a partir de les 11.15 hores.

 

 

La tercera proposta tindrà lloc a l’aula 4 de l’entresol. Es tracta de Petit o gran, el nou muntatge d’Albert Vinyes.  Interpreta Betu, un home que intenta vestir-se de pallasso però tot és massa petit o massa gran: les sabates, la corbata o el nas. Entre cançons, màgia, titelles i bombolles, els nens l’ajudaran a convertir-se en aquest clown i també col·laboraran perquè recuperi el seu aspecte original. Un número clàssic en què l’entranyable artista se sent com un peix a l’aigua. Dura mitja hora i es podrà disfrutar a partir de les 12 del migdia. 

 

 

Un taller per ser artistes de circ

També hi haurà la possibilitat de participar en un taller de circ a càrrec de la companyia Passabarret que ocuparà la sala Gaudí i el pati de l’auditori quan no es representin altres espectacles (11 a 19 hores). La seva oferta consisteix a ensenyar als petits les diferents tècniques del circ. Al·lucinarem veient com els nostres nens es converteixen en trapezistes, caminen sobre l’esfera d’equilibri o d’un fil, es desplacen en un monocicle o fan malabars amb cèrcols, el plat xinès o el diàbolo. Caldrà anar preparant la càmera...

Si visitem el vestíbul del soterrani i el lateral de l’auditori descobrirem els Xics del Xurrac, que s’anuncien com la primera colla castellera que neix en un taller de fusteria (11 a 19 hores). Els organitzadors necessiten nois voluntaris per compartir els valors dels castellers: el seny, l’equilibri i la força... Grans i petits hauran d’intentar unir diverses peces de fusta per crear originals jocs. Serem constructors i aprendrem a treballar en equip.

 

 

Màscares i espectacle itinerant

A les aules 1 i 2 de l’entresol preparen un parell més d’activitats: Posa’t la cara que més t’agrada, en què confeccionarem una màscara de pallasso (hi ha tres models disponibles) dividida en dues parts. A la primera farem la boca i el nas i a la segona, el cabell i el barret i les enganxarem en un pal per agafar-la amb la mà. L’altra és Si la bola cau fora, no estàs pas de carambola!, que consisteix a unir un got de plàstic a un cordó amb una boleta i intentar que entri. I el decorarem a la nostra manera.

Durant tot el dia estaran donant voltes per tots els espais Pere Hosta i Toti Toronell que executen un espectacle itinerant d’animació, Slow Olou. Són dos pallassos que juguen amb els cargols i emprenen un viatge arrossegant la seva inseparable closca, però es deixen portar per la seva intuïció provocant tota mena de situacions inesperades tan divertides com surrealistes. Haurem d’estar preparats per deixar-nos portar. Tímids i avorrits, absteniu-vos, que avui és un dia per riure i participar.

Notícies relacionades

 

 

VIII Festa Pallasso a La Pedrera

Lloc:  Casa Milà (Provença, 261-265).

Horaris:  avui, diumenge 3, d’11 a 19 hores.

Preu:  10 euros.

Més informació:  www.lapedrera.com