art

Els Reis eviten de nou la polèmica a ARCO i no passen pel costat del 'Ninot' de Felip VI

Bassat ha comprat la segona obra del monarca en aquesta fira, un quadre pop d'una galeria finlandesa

20190228 427249 arcomo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els Reis han tornat a evitar la polèmica en la seva visita inaugural d’ARCOmadrid’19 i no han passat a prop del 'Ninot' de Santiago Sierra i Eugenio Merino, una figura de prop de quatre metres i mig deFelip VI que s’haurà de cremar en el termini d’un any des de la seva venda.  '

Ninot' està a la galeria Prometeu, al pavelló 9, i al recorregut previst –que se sol tancar amb temps– no estava inclosa ni aquesta galeria ni cap altra de pròxima. "No els esperàvem, ja sabíem que era un recorregut tancat", ha explicat un portaveu de la galeria.  

D’aquesta manera, es repeteix la situació de l’any passat, quan els Reis tampoc van passar per la galeria Helga de Alvear –que en aquesta ocasió estava just a l’entrada del pavelló per on iniciaven els Reis la seva visita–, d’on havia sigut retirada l’obra 'Presos polítics’.

Els monarques han iniciat aquest dijous 28 de febrer el seu recorregut de manera puntual, a les 11.00 hores, acompanyats pel president del Perú, Martín Vizcarra, i altres personalitats com el ministre de Cultura, José Guirao, o el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido.

Al llarg d’una visita de poc més d’una hora, els Reis han alternat estands institucionals amb el d’altres galeries, passant gran part del recorregut inicial a l’estand oficial del Perú, país convidat d’aquesta edició.

Segona obra per a Bassat

La figura de Felip VI ha inspirat una segona obra en l’edició d’aquest any de la fira. A més de l’obra de Sierra i Merino, la galeria finlandesa Forsblom exhibeix un quadro pop del monarca comprada aquest dimecres pel publicista i col·leccionista Lluis Bassat per penjar-lo a la seva Nau Nova de Gaudí, a Mataró. Els monarques sí que han passat al costat d’aquesta obra.

Notícies relacionades

El quadro, titulat‘Els nostres reis preferits’ i valorat en 11.000 euros, va ser realitzat fa dos anys per l’artista finlandès Riiko Sakkinen, establert en un poble de Toledo (Espanya) i, a més d’un retrat realista de Felip VI, hi apareix una llista de ‘monarques’ com ara Melcior, King África i els Latin King.

Bassat va explicar a EFE que ha comprat l’obra "com un acte polític i artístic": "Hi ha una raó de pes per comprar-lo en contraposició amb l’altre quadro del rei que hi ha aquí a Arco i que volen cremar", va precisar.

Temes:

Felip VI ARCO