xarxes socials

Stephen King salva la secció de crítica literària d'un diari de Maine

El mestre del terror va denunciar per Twitter la desaparició de l'espai i ha aconseguit més de 250 nous subscriptors per evitar-ne el tancament

ehevia4071125 stephen king181217210510

ehevia4071125 stephen king181217210510 / PAT WELLENBACH

1
Es llegeix en minuts

L’escriptor Stephen King s’ha convertit en el millor i més eficaç paladí dels escriptors de l’estat de Maine, on viu. El diari ‘The Portland Press Herald’ volia suprimir l’espai que els diumenges dedica a la crítica de llibres d’autors locals. El mestre del terror ho ha evitat.  

La història va començar divendres passat quan King va anunciar en un tuit que ‘The Portland Press Herald’, un dels principals diaris de Maine, eliminaria la secció dominical on crítics ‘freelance’ ressenyen llibres sobre Maine, ambientats a Maine o escrits per autors de Maine. “Retuiteja això si ets de Maine (o tot i que no ho siguis). Digues-li al diari que NO HO FACI”, va afegir.

Més de 8.000 dels seus seguidors a la xarxa social li van fer cas. La gerència del diari, que ocupa uns 70 periodistes, va reaccionar desafiant-lo a trobar nous subscriptors per compensar els “milers de dòlars” que li costa aquesta secció de crítica literària.

“Si pot convèncer més de 100 dels seus seguidors perquè se subscriguin a l’edició digital, reincorporarem immediatament les ressenyes de llibres”, va tuitejar el diari, que té menys de 10,000 subscriptors digitals.

Aquest dilluns, l’objectiu de les 100 subscripcions s’havia superat amb escreix. “Gràcies a tots els que s’han subscrit al Press Herald”, ha tuitejat l’escriptor, de 71 anys. “Has salvat el joc, hi ha països on les arts són considerades vitals, però desafortunadament no en aquest”.

Notícies relacionades

L’editor del diari, Cliff Schechtman, ha dit que el diari havia guanyat “gairebé 250 nous subscriptors”.

“Quan algú com Stephen King s’involucra, amb més de cinc milions de seguidors a Twitter, sabíem que tindria un impacte, i ens vam preguntar com podria utilitzar la seva influència per recolzar el periodisme local”, ha afegit.

Temes:

Stephen King