QUÈ FER AVUI A BARCELONA

La plaça de Catalunya es converteix en La Ciutat dels Somriures i acull múltiples activitats per a tota la família

Tres últims dies per disfrutar d'espectacles, tallers, esports i altres experiències

El senyor Hivern passejarà per allà a diverses hores per descobrir-nos el Gran Llibre de les Coses Petites

icub- 1-fotosergi-garriga

icub- 1-fotosergi-garriga

3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La plaça de Catalunya ja no és el que era. En aquestes dates nadalenques, una cosa màgica ha succeït que ha canviat la seva fisonomia de dalt a baix ja que s’ha convertit en La Ciutat dels Somriures. Ara està plena d’artistes, botigues de tot tipus, nens jugant i fins i tot la font ha perdut el seu to trist i, quan comença a fer-se fosc, s’ha convertit en un espectacle de llums, com la seva cosina germana de Montjuïc. I diuen els vells del lloc que si volem conèixer el seu nou aspecte ens hem d’afanyar perquè el dia 5 de gener, coincidint amb l’arribada dels Reis Mags tot tornarà, desgraciadament, a ser com abans.

Cada dia, pràcticament, es repeteixen els mateixos esdeveniments. Des de les 11 i fins a les 20.30, podem penetrar en El bulevard de la memòria, on haurem de posar en marxa els cinc sentits. La companyia Minimons ens guiarà per un recorregut a través de diverses botigues com una de música, una botiga de joguines, una perfumeria i una sastreria per viatjar en el temps on els dependents dels establiments ens convidaran a viure una experiència sensorial única i deixar plasmades les nostres emocions en un mur.

Els petits podran jugar i aprendre a La botiga de joguines. / SERGI GARRIGA

La tradició nadalenca, jocs i esports

També durant gran part del dia (d’11 a 18 hores), diuen que es passeja per allà un tal Matito amb forma de titella que es dedica a explicar a qui vulgui escoltar-lo les històries d’alguns dels personatges de la tradició nadalenca com el gall Antonio, l’Home dels Nassos, Satanàs i Llucifer, un pastor que busca Betlem o un Rei Mag que viatja a l’Orient Express. I tot això acompanyat d’una música atractiva. Ah! I parlant de Melcior i els seus amics, durant tot el dia (d’11 a 20 hores) hi haurà per allà els patges reials que recolliran les cartes que els nens hagin escrit als Reis Mags.

El titella Matito parlarà dels personatges nadalencs.

Els nens s’ho poden passar pipa a La botiga de joguines entre aquelles mateixes hores. Allà trobaran la gent d’El Pájaro Carpintero i participaran en un joc de descobriment i experimentació musical amb materials naturals i pintures ecològiques. Igualment estarà oberta la botiga d’esports, on hi ha futbolí, ping-pong, cistelles de bàsquet, dards, escacs, cordes per saltar a corda, un circuit de patinets i un altre de bicicletes. Per cert, també hi ha bicis minis per als menors de 6 anys i un trenet format per diverses bicicletes unides com si fossin un tren.

Els nens podran muntar en un trenet de bicicletes. / SERGI GARRIGA

El senyor Hivern i les fonts lluminoses

Hi ha un espectacle central molt atractiu que es representa diverses vegades al llarg del dia. En aquest, el gegantí Senyor Hivern, de 4 metres d’alt, travessarà la plaça per ensenyar-nos el Gran Llibre de les Coses Petites, ple de màgia i sorpreses, juntament amb altres gegants i els seus ajudants. Aquest espectacle titulat Sopa de Galets serà orquestrat per la companyia Efímer. I a més, quan comenci a fer-se de nit, les fonts bessones s’ompliran de llum i color.

El senyor Hivern es passejarà per la plaça amb un llibre màgic. / JORDI COTRINA

Notícies relacionades

Però encara n’hi ha més, ja que allà també s’instal·la la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària que ens ajudarà a comprar i consumir d’una manera sostenible. Es donaran a conèixer productes, serveis i activitats a favor d’una economia diferent que permet un retorn social als barris. Es reuniran uns 60 llocs que ofereixen artesania, alimentació, roba, cultura o salut, entre altres aspectes. Igualment es presentaran projectes de futur nous i tindran lloc activitats de reflexió i actuacions musicals.

La Fira de Consum Responsable està composta d’uns 60 llocs. / SERGI GARRIGA

Últims tres dies d’activitats

Ens queden tan sols tres dies per disfrutar de tota aquesta sèrie d’actes ideals per als nens però que també poden comptar amb la participació activa dels adults. Tres dies per visitar aquesta petita ciutat en la qual s’ha convertit la plaça i que, segur, aconseguirà que esbossem més d’un somriure com indica el seu propi nom.

La Ciutat dels Somriures

Lloc:  plaça de Catalunya.

Horaris:  d’11 a 20.30 hores, fins al divendres 4.

Preu:  De 25 a 45 euros

Més informació:  www.barcelona.cat/ca/nadal