Anar al contingut

POLÈMICA A TWITTER

Kevin Hart renuncia a presentar els Oscars per uns tuits homòfobs

L'actor reacciona així després que les xarxes recuperessin missatges seus del passat contra els homosexuals

L’actor i comediant nord-americà Kevin Hart, que dimarts va anunciar que presentaria la gala dels pròxims premis Oscar, ha renunciat aquest divendres a ser el mestre de cerimònies de la gala més important del cine per la polèmica suscitada per uns tuits antics seus amb contingut homòfob.

"He pres la decisió de renunciar a presentar els Oscars d’aquest any perquè no vull ser una distracció en una nit que hauria de ser celebrada per tants artistes amb talent i increïbles. Demano perdó sincerament a la comunitat LGBTQ pels meus continguts insensibles del passat", ha escrit a Twitter.

"Lamentp haver fet mal a la gent... Estic evolucionant i vull continuar fent-ho. La meva meta és unir la gent i no dividir-la. Molt amor i agraïment a l’Acadèmia. Espero que ens tornem a trobar", ha afegit.

Aquesta decisió de l’actor arriba després d’una polèmica jornada dijous a les xarxes socials per uns missatges seus d’entre el 2009 i el 2011 que van tornar a veure la llum. En un d’aquests tuits del passat Hart escrivia: "¡Acabo de veure el gai més gran de la història! Aquest paio semblava Hulk Hogan amb talons. ¡No puc mentir, em va espantar!", va escriure en un. En un altre missatge assegurava que impediria al seu fill jugar amb cases de nines perquè "això és gai".

Els usuaris de les xarxes socials també van recuperar altres tuits en què Hart utilitzava insults com "maricon" per referir-se a persones homosexuals.

Primera reacció sense disculpes

L’actor va reaccionar primer amb dos vídeos a Instagram en què no demanava disculpes i assegurava que el món està anant "més enllà" de la bogeria. "Nois, tinc gairebé 40 anys. Si no creieu que la gent canvia, creix i evoluciona quan es fa més gran, no sé què dir-vos", va apuntar l’actor en el primer vídeo. "Si voleu col·locar la gent en una posició en què sempre hagi de justificar o explicar el seu passat, feu-ho. Però soc el paio equivocat", va afegir.

Stop looking for reasons to be negative...Stop searching for reasons to be angry....I swear I wish you guys could see/feel/understand the mental place that I am in. I am truly happy people....there is nothing that you can do to change that...NOTHING. I work hard on a daily basis to spread positivity to all....with that being said. If u want to search my history or past and anger yourselves with what u find that is fine with me. I’m almost 40 years old and I’m in love with the man that I am becoming. You LIVE and YOU LEARN & YOU GROW & YOU MATURE. I live to Love....Please take your negative energy and put it into something constructive. Please....What’s understood should never have to be said. I LOVE EVERYBODY.....ONCE AGAIN EVERYBODY. If you choose to not believe me then that’s on you....Have a beautiful day

Una publicació compartida de  Kevin Hart (@kevinhart4real) el 

Posteriorment, l’actor va publicar un altre clip a Instagram, en què assegurava haver rebut una trucada de l’Acadèmia de Hollywood, que cada any organitza els Oscars, suggerint-li que es disculpés o que si no "haurien de buscar un altre presentador". Hart va optar, en principi, per no fer-ho.

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Una publicació compartida de  Kevin Hart (@kevinhart4real) el 

"He parlat d’això diverses vegades. No és la primera vegada que apareix [...] He dit el que va estar bé i el que va estar malament. He dit qui soc ara en contrast amb qui era llavors", va explicar a l’assenyalar que no tornarà al passat.

"La mateixa energia que ha servit per trobar aquests vells tuits es podria haver posat a trobar la resposta a les preguntes que em fan any rere any [...]. Alimentem els 'trolls’ d’internet i els premiem. No ho faré. Seré jo", va dir, hores abans que a Twitter anunciés, finalment, que no presentarà els Oscars.